Știri

Interviu din carantină cu Nicolae Moisescu, candidatul PSD la funcția de primar al Câmpinei

Candidatul PSD Câmpina la funcția de primar, Nicolae Moisescu, a fost depistat cu COVID-19 pe fondul apariției mai multor cazuri la societatea Neptun SA, locul în care își desfășoară activitatea profesională. Ulterior, a intrat într-un program obligatoriu de izolare la domiciliu, urmând ca la sfârșitul acestei săptămâni să-și încheie perioada de carantină impusă de legislația în vigoare. Cum a trăit Nicolae Moisescu acest nedorit incident aflați din interviul de mai jos.

  • În primul rând, care este starea dumneavoastră de sănătate, domnule Moisescu, după nefericita întâmplare ca testul Covid-19 să fie pozitiv și în cazul dumneavoastră?
Am învățat să văd partea bună a acestei experiențe: din fericire sunt asimptomatic, starea mea generală este foarte bună. Țin permenent legatura cu medicul de familie și cu reprezentantul DSP, urmez foarte strict instrucțiunile acestora și raportez zilnic informații privind starea mea de sănătate. Sunt în izolare la domiciliu și voi respecta această măsură până la finalul perioadei recomandate de specialiști, iar la final îmi voi reface testul pentru a fi sigur că totul este în regulă, chiar dacă această procedură nu este obligatorie. Bineînțeles, trebuie să dăm dovadă de responsabilitate și să ne luăm toate măsurile care țin de noi înainte de a interacționa cu cei dragi sau de a expune alte persoane din colectivitate. 
  • Mulți dintre concetățenii noștri nu își închipuie cum e să primești o astfel de veste și prin ce trece un om și familia acestuia aflând că este infectat cu acest virus. Ne puteți spune cum vă simțiți și ce probleme ați întâmpinat în această perioadă de carantină?
Suntem tentați să credem că nu ni se poate întâmpla chiar nouă, dar iată că acest virus nu iartă. Aș vrea să îi îndemn pe oameni să nu lase garda jos și, bineînțeles, să continue să facă tot ce le stă în putere pentru a se proteja pe ei și pe cei dragi. 
Voi fi sincer: la aflarea veștii am avut un moment de descumpănire și îngrijorare. M-am gândit în primul rând la ai mei: la soția mea, la  mama mea care are o vârstă înaintată, respectiv 91 de ani, și alte probleme medicale asociate și pentru care o infectare cu acest virus ar putea fi fatală. Îmi amintesc că am reușit să mă adun totuși și să îmi fac o listă a persoanelor cu care interacționasem în ultima vreme. A fost o ușurare să constat că nu erau foarte multe, în afară de colegii de la birou, familie și echipa mea de campanie. 
Nu este ușor să primești un răspuns pozitiv la testul COVID-19, îngrijorările sunt mari și chiar dacă ești asimptomatic trebuie să te conformezi unor reguli stricte. Dar cum am mai spus, oamenii normali se gândesc în primul rând la sănătate. Pe această cale aș dori să mulțumesc familiei mele, colegilor, prietenilor și cunoscuților, pentru sutele de mesaje de încurajare, precum și noii mele “familii” – echipa formidabilă din Organizația PSD Câmpina, care mi-a fost alături permanent. Aș vrea să mulțumesc și băieților mei, care, fără să ne vedem fizic, ne-au monitorizat permanent atât pe mine cât și pe soția mea, din nefericire testată și ea pozitiv. 
Nu doresc nimănui o astfel de experiență, de aceea gândurile mele se îndreaptă la cei care suferă și sunt în situații grave în spitale. Doresc multă sănătate tuturor și însănătoșire grabnică!
  • Situația în ceea ce privește numărul de infectări cu COVID-19 din România pare cel puțin îngrijorătoare în aceste zile, pe fondul faptului că foarte mulți dintre români nu cred în existența acestui virus. Ce le transmiteți celor care sunt încă sceptici?
Le transmit că sănătatea este cel mai de preț lucru pe care îl avem! Din nefericire, virusul a făcut deja foarte multe victime în întreaga lume, iar neîncredere și știrile false nu ne păzesc în fața acestei amenințări. 
Ceea ce ne poate păzi sunt măsurile de protecție minime, la îndemâna fiecăruia dintre noi: masca de protecție, spălatul pe mâini, evitarea aglomerației pe cât posibil trebuie luate în serios! La fel, ceea ne poate salva sunt încredere și speranța în medici, niște supra-oameni în aceste momente, și credință.
Vă dau exemplul colegului meu, cel care a fost primul diagnosticat de la Neptun –  un om sănătos, cu un fizic solid, care este de peste două săptămâni internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești. Are parte de toate condițiile, medicație, medici deosebiți, dar încă se confruntă cu simptomele acestei boli. 
Nu trebuie să nesocotim această pandemie! De aceea fac din nou apel la responsabilitatea fiecăruia dintre noi: trebuie să urmăm recomandările specialiștilor și să avem grijă de noi înșine și de cei din jurul nostru.
  • Există voci care susțin că în urma acestei întâmplări, candidature lui Nicolae Moisescu la funcția de primar al Câmpinei este incertă în acest moment. Este adevărat?
Drumul meu în cursa pentru Primăria Câmpina continuă, bineînțeles. Dacă am învățat ceva în această perioadă este lecția solidarității și adaptarea la acest context, lucruri care sunt convins că îmi vor fi de un real folos în această perioadă. Deși sănătatea a fost prioritară, pot să vă spun că ne-am mobilizat într-un mod exemplar. Am ținut legătura permanent cu echipa mea, cu colegii din PSD Câmpina și au fost făcuți pași importanți. 
Mai mult ca oricând simt că este momentul să îmi asum un rol activ în comunitatea în care trăiesc, să fiu un exemplu pentru câmpineni. Știu că este datoria mea să îmi pun experiența de manager și ceea ce am învățat în acești ani de la oameni, în slujba oamenilor, bineînțeles. 
Prin urmare, candidatura mea merge înainte, dezideratul nostru fiind acela de a ieși învingători pe 27 septembrie, pentru Câmpina bineînțeles.  
  • În ultimele zile s-au întâmplat multe evenimente pe scena politică județeană și mai ales câmpineană. Constituirea alianței politice PNL-USR-PLUS în scopul întăririi dreptei și susținerea unui candidat comun pentru funcția de primar, înlocuirea din postura de candidat a lui HoriaTiseanu cu Cătălin Florescu, decizia noii alianțe politice de a propune electoratului liste commune pentru Consiliul Local și nu în cele din urmă decizia lui Alin Moldoveanu de a candida independent la funcția de primar al Câmpinei. Cum comentați toate aceste mișcări și în ce măsură strategia dumneavoastră de campanile și a partidului pe care îl reprezentați se modifică din această perspectivă?
În politică, niciodată să nu spui niciodată. Politica ne-a oferit de-a lungul anilor nenumărate surprize și răsturnări de situație. Astfel de alianțe politice s-au întâmplat și în trecut, vedem că se întâmplă și acum, dar ele nu modifică cu nimic scopul nostru. Am intrat în această cursă cu dorința de a-mi pune experiența în slujba câmpinenilor, pentru a dezvola împreună un oraș la standarde europene – acestea sunt bineînțeles obiectivele mele principale, pe care se bazează de altfel întreaga strategia de campanie. 
Consider că orice candidat este binevenit, acest aspect face parte din democrație,și orice cursă electorală încurajează competiția de idei. Sunt un om al dialogului și pot face echipa bună cu oamenii care doresc binele comunității noastre. Respect orice competitor și îmi doresc să avem o cursă curată, transparentă,  cu idei constructive, binînțeles în beneficiul câmpinenilor. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare