Știri

A început consultarea populară pentru alegerea soluţiei de modernizare a centrului Câmpinei

De miercuri, 15 decembrie, până în ultima zi a lunii ianuarie a anului viitor, câmpinenii sunt chemaţi să… voteze! Un vot fără campanie electorală şi fără „daruri” pentru electorat. Nu se votează… primarul sau consilierii, ci soluţia de modernizare a centrului Câmpinei. În holul de la primul etaj al Casei Tineretului sunt expuse cele şase lucrări premiate de o comisie de jurizare formată din specialişti, iar autorităţile locale au dat asigurări că lucrarea care va întruni cel mai mare număr de voturi din partea câmpinenilor va fi cea care se va realiza!
Fonduri europene, după 2013…
Cu prilejul deschiderii consultării populare a avut loc şi o conferinţă de presă, în care primarul Horia Tiseanu a vorbit şi despre posibilităţile de finanţare ale acestui vast proiect. „Lucrarea se va face într-un viitor puţin mai îndepărtat pentru că este vorba de o lucrare extrem de complexă, de mare anvergură şi foarte costisitoare. Cel mai probabil, începând cu anul 2013 vom încerca atragerea de fonduri europene pentru această investiţie. Nu cred că trebuie să ne facem griji privind durata realizării investiţiei, fiind mai important să iasă o lucrare durabilă şi de calitate. De exemplu, primăria din Haga s-a realizat în peste o sută de ani, dar rezultatul a fost unul deosebit, localnicii mândrindu-se cu ceea cei ei numesc Palatul de Gheaţă”, a spus primarul Tiseanu.
Părerile consilierilor sunt împărţite
La amintita conferinţă de presă au fost prezenţi şi trei consilieri locali – Gheorghe Tudor, Dragomir Enache şi Marian Nistor. Părerile lor au fost – cum altfel? – împărţite, chiar dacă în Consiliul Local s-a votat în unanimitate.
„Am fi bucuroşi să beneficiem de un asemenea proiect. Este bine şi să fim vizionari, dar, poate, trebuia să fim mai practici. Problemele principale ale Câmpinei sunt regularizarea traficului şi realizarea de parcări. Nu ştiu dacă un pasaj subteran rezolvă problema traficului. Oricum, sunt multe detalii tehnice pe care nu le ştim în privinţa acestui pasaj, nu ştim cum vor fi deviate reţelele, cum se va interveni în cazul unor avarii… Apoi, aceasta este o lucrare de foarte mare amploare, despre care nu ştie nimeni cât ar putea dura. Noi nu reuşim de ani întregi să refacem un parc, cum e cel de pe bulevard, d-apoi o asemenea lucrare!”, a spus Gheorghe Tudor.
„Nu trebuie adusă în discuţie problema drobului de sare. Eu consider că este un act de foarte mare curaj din partea administraţiei locale, un proiect foarte îndrăzneţ şi felicit Executivul”, a afirmat Marian Nistor.
„Este de apreciat curajul, dar trebuie să ai şi resurse. Este un proiect necesar, dar trebuie să vedem dacă avem bani să-l facem, ca toate cheltuielile de până acum să nu fie în van. Şi poate ar fi trebuit să rezolvăm înaintea acestui proiect problema căii ferate care trece prin centrul Câmpinei sau să găsim resurse pentru reabilitarea Taberei Voila”, a punctat şi Dragomir Enache.
Cât costă votul unui consilier? 50.000 euro, ar fi auzit primarul Tiseanu
Între Gheorghe Tudor şi Horia Tiseanu a existat un dialog foarte interesant, cu întrebări „pe surse” din partea celor doi, dar la care nimeni nu a răspuns… Referindu-se la prezenţa la conferinţa de lansare a proiectului a unor oameni de afaceri, care sunt şi lideri politici, Tudor l-a întrebat pe Tiseanu: „A cui a fost iniţiativa acestui proiect, a arhitecţilor din Primărie sau a unor oameni de afaceri?” Tiseanu a ocolit un răspuns ferm… Destul de iritat, Tudor a plusat: „Se aude prin oraş, pe surse, că şi întârzierea proiectului pentru aprobarea investiţiei realizată de Kaufland a fost condiţionată de acea sponsorizare de 200.000 euro pentru spital!” Replica lui Tiseanu a fost neaşteptat de virulentă: „Aşa, tot din auzite, pot să întreb şi eu dacă este adevărat că unor consilieri li s-au promis câte 50.000 euro pentru votarea acelui proiect pentru Kaufland!”
Aproape firesc, nici una dintre întrebări nu a primit răspuns…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare