Știri

Harababură la vârful arbitrajului prahovean

Se instituie… DICTATURA?

Demisia arbitrului asistent FIFA ploieştean Cristian Nica de la conducerea Comisiei Judeţene de Arbitri a declanşat o harababură greu de gestionat.Foarte important este că puţinii arbitri câmpineni care mai activează în fotbalul prahovean s-au ţinut deoparte de toate aceste acţiuni.Astfel, la obişnuita şedinţă de joia trecută a arbitrilor prahoveni a dominat haosul şi harababura. Mihai Ion, fost vicepreşedinte, a încercat să conducă şedinţa, dar nu s-a bucurat de prea multă atenţie, ceea ce face şi mai puţin probabilă o posibilă numire a sa ca şef al CJA. Mai mult, mare parte a arbitrilor s-au declarat nemulţumiţi de tot ceea ce se întâmplă, unii afirmând chiar cu subiect şi predicat că vor demisia lui Silviu Crângaşu. Mulţi au refuzat delegările pentru meciurile din acest week-end, printre aceştia numărându-se şi unii care nu depuseseră cereri în acest sens. De aici s-a creat un haos inimaginabil…Situaţia este departe de a-şi găsi o rezolvare, iar în condiţiile în care Cristi Nica nu revine asupra demisiei, iar Crângaşu nu dă semne că ar intenţiona să plece “din fruntea bucatelor”, situaţia s-ar putea prelungi periculos de mult… Crângaşu a făcut ce a făcut şi a reuşit fie să aducă arbitri din alte judeţe, fie să-i “înduplece” pe arbitri prahoveni din loturile republicane, fie să găsească “metode de convingere” pentru arbitri grevişti, astfel încât meciurile din urmă cu două etape s-au desfăşurat (aproape) normal. În final, doar vreo 20-30 de arbitri au mai făcut grevă, deşi semnaseră aproape 110!
Arbitrii grevişti, la Comisia de Disciplină!
Preşedintele interimar al Comisiei Judeţene de Arbitri, Mihai Ion, a luat prima decizie. Întâmplător – sau nu? – ea este pe placul inimii preşedintelui AJF, Silviu Crângaşu. Mihai Ion i-a înştiinţat pe arbitri care au fost în grevă şi nu s-au prezentat la jocurile la care au fost delegaţi în week-end-ul trecut că joia viitoare trebuie să se prezinte la…. Comisia de Disciplină! Asta aşa ca că se înveţe minte viitori cârcotaşi să mai facă vreodată vreo acţiune de protest! Că doar trebuie să dăm un exemplu! Nu?Cu un sindicat foarte… moale, ca să nu spun altfel, cu un preşedinte al CJA, Cristian Nica, care pare foarte tentat să revină sub papucul lui Silviu Crângaşu, care – chipurile – ar face nişte concesii pentru revenirea asistenului FIFA ploieştean în fruntea CJA, şi cu arbitri grevişti trimişi în faţa plutonului de execuţie, pardon… Comisiei de Disciplină, totul este clar… Se instituie DICTATURA!
Revine Nica la şefia CJA?
După haosul de săptămâna trecută, arbitrii prahoveni s-au reîntâlnit joi seară, principalul subiect de discuţie fiind reţinerea lui Costică Vâlcea. În acest context naţionalul, scandalul de la nivelul AJF Prahova pare să fi scăzut brusc în importanţă. Greva arbitrilor s-a fâsâit, semn că sindicatul e doar o idee proastă…Cam aceasta a fost conjunctura în care s-au reîntâlnit arbitrii prahoveni. Mihai Ion a asigurat conducerea şedinţei, părând a fi preşedintele interimar al CJA. Asta până la desemnarea unui preşedinte, iar unele surse demne de încredere susţin că demisionarul Cristi Nica (foto) pare din ce în ce mai tentat să revină. Dacă Nica va accepta promisiunile lui Silviu Crângaşu nu îşi va lua numai o mare ţeapă, dar va avea de suferit la capitolul credibilitate, asociindu-şi o imagine bună de scandalurile din fotbalul judeţean şi – mai ales – de încercările disperate ale AJF-ului de a le acoperi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare