Știri

„Furtul, aroganţa şi tupeul actualei puteri sunt fără precedent!”

consideră senatorul PSD Georgică Severin
Senatorul PSD Georgică Severin a susţinut o nouă conferinţă de presă în care a criticat dur actuala putere şi a prezentat pe larg moţiunea de cenzură depusă de USL împotriva Guvernului Boc, moţiune care va fi dezbătută în cursul acestei săptămâni. Severin a făcut o paralelă între actuala guvernare şi cele precedente. „Actualul guvern are o singură filosofie – tăierile. De oriunde, oricând şi oricum. Astfel, a mărit costurile traiului zilnic pentru populaţie la un nivel fără precedent. Situaţia generală este agravată de faptul că tăierile sunt dublate de sporirea sumelor alocate clientelei politice PDL. Şi ţin să dau un singur exemplu – anveloparea blocurilor, care a devenit o afacere de partid, prin care se alimentează cu bani partidul de guvernământ în perspectiva alegerilor. Ţin să le transmit şi celor care se află la conducerea Câmpinei că vom fi foarte atenţi atunci când vor demara aceste lucrări. Din păcate, trăim vremuri în care furtul, aroganţa şi tupeul actualei puteri sunt fără precedent! Dau tunuri după tunuri de milioane de euro şi ne scuipă în ochi, sfidându-ne, aşa cum nu a mai făcut nici o putere din România până acum. Corupţia nu s-a născut acum, dar nivelul actual este unul fără precedent, alarmant de grav”, a spus senatorul Georgică Severin.
 „Disponibilizările din MAI ar putea afecta şi Şcoala de Poliţie”Referindu-se la prevederile noului Cod al Muncii, asumat de Guvernul Boc, senatorul Georgică Severin a spus că „se elimină orice posibilitate de acordare a unor compensaţii pentru bugetarii care vor fi concediaţi colectiv. De altfel, dispare chiar şi această noţiune, ceea ce ne îndreptăţeşte să credem că se pregătesc noi disponibilizări. La Ministerul Administraţiei şi Internelor s-a şi anunţat că vor fi 9.000-10.000 de disponibilizaţi, iar aceste disponibilizări, în opinia mea, ar putea afecta şi Şcoala de Poliţie din Câmpina. Nu am nici o informaţie certă în acest sens, dar cred că este posibil acest lucru”.
„Mai curând se face autostrada suspendată a lui Oprescu decât pasajul subteran al lui Tiseanu”Fostul primar al Câmpinei, Gheorghe Tudor, prezent alături de colegul său de partid şi din Consiliul Local, Horaţiu Zăgan, la conferinţa de presă a senatorului PSD Georgică Severin, s-a arătat deranjat, printre altele, de faptul că lucrarea de canalizare pe Strada B.P. Hasdeu este ţinută în sertar. „Acum ceva timp am vorbit cu primarul Tiseanu despre acest subiect şi mi-a spus că nu vrea să-şi strice imaginea cu săpături prin centrul Câmpinei! Nu se poate aşa ceva!”, a spus fostul primar. În aceste condiţii, a apărut firesc întrebarea ce se va întâmpla cu proiectul de modernizare a zonei centrale, care presupune şi un pasaj subteran, unde este de… săpat! Răspunsul a venit prompt din partea senatorului Severin: „Mai curând se face autostrada suspendată a lui Oprescu decât pasajul subteran al lui Tiseanu!” (E.S.)

Gheorghe Tudor, nemulţumit de curăţenie şi de proiectele „ţinute la sertar”
Gheorghe Tudor a ţinut să vorbească despre două probleme importante ale urbei – curăţenia şi proiectele mai vechi, care nu se pun în practică. „A fost o iarnă grea şi a fost nevoie de o cantitate mare de nisip şi sare. Dar acum, zăpada a trecut şi a rămas nisipul, care s-a transformat în praf şi crează o stare de disconfort şi un aspect neplăcut pentru centrul localităţii. Am vorbit cu Florin Constantinescu, directorul societăţii de salubritate, şi mi-a promis că se va rezolva această problemă. Totuşi, cred că ar trebui să se implice şi administraţia mai eficient, poate ar trebui chiar să cumpărăm nişte utilaje, pentru că acum noi facem curăţenia tot cu mătura şi lopata!”, a afirmat Gheorghe Tudor.
Un alt aspect adus în discuţie de fostul primar a fost cel al unor proiecte mai vechi: „Am cheltuit nişte bani, sume chiar importante pentru studii de fezabilitate, pentru proiecte, iar acum, toate acestea zac într-un sertar, probabil pe la Primărie. Un exemplu ar fi Casa Căsătoriilor. Din acest motiv am dărâmat Grădina de Vară, dar nu se face nimic şi suntem tot la stadiul de oficiere a căsătoriilor în holul Primăriei şi să stropim cu şampanie pereţii din hol. De asemenea, alte exemple mai sunt reabilitarea zonei Fântâna cu Cireşi şi canalizarea de pe Strada B.P. Hasdeu. Am ajuns la concluzia că nu se vrea, este doar rea voinţă!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare