Știri

Fostul cinematograf s-a “lăsat” preluat cu greu de administraţia locală

Primarul Horia Tiseanu a iniţiat un proiect privind preluarea clădirii fostului cinematograf. Transferul ar urma să se facă în baza unui protocol în luna mai a acestui an, nu va costa nici un leu, dar administraţia se obligă ca în următorii patru ani să revitalizeze activitatea de aici, fiind obligatoriu de păstrat în viitorul ansamblu şi măcar o sală de cinematograf. În ciuda aparenţelor nu a fost un proiect care să treacă uşor… Primul care a atacat a fost Elvis Arghir: “Proiectul nu este oportun. Acordăm subvenţii de opt miliarde lei vechi la Casa de Cultură şi Casa Tineretului. Nu mi se pare un motiv de bucurie să preluăm această clădire care trebuie reabilitată şi care ne va costa destul de mult. În opinia mea, mulţi cetăţeni nu-şi vor mai vedea străzile asfaltate, pentru că am preluat noi cinematograful! Cred că priorităţile noastre ar trebui să fie asfaltările, canalizările, curăţenia şi, cum sunt bani foarte puţini, cred că nu ne permitem să plătim costurile sociale ale unei asemenea investiţii”. “Vezi că cinematograful e ortodox”, l-a tachinat viceprimarul Ion Dragomir, cu trimitere evidentă la proiectul mai vechi privind realizarea unei capele la spital.Gheorghe Tudor a afirmat că “am început să fim un municipiu neputincios, când văd cum arată şi Casa Cărţii şi cinematograful…”Discuţiile au alunecat spre o tentă comică… După ce Paul Moldoveanu a vorbit de o lege, iar proiectul cu pricina nu ar face altceva decât să statueze că se ia act de această lege, Dragomir Enache a spus: “Dacă legea spunea aşa, de ce nu s-a făcut până acum?! Nu ştiu cum se va face practic… Ştie domnul primar să pună filme?” “Nu, cu un video mă mai descurc…” – a ţinut să-i răspundă Tiseanu.După ce a fost ascultat şi Cătălin Roman, administratorul societăţii Rotalic, care a închiriat clădirea cinematografului şi are chiar un dosar pe rol la Tribunalul Prahova cu RADEF, concluzia dinaintea votului a revenit viceprimarului Ion Dragomir: “Cheltuielile de reabilitare vor fi mari, dar e păcat să renunţăm la o asemenea oportunitate. Personal, de un an încerc să somez pe cineva să-i dea un aspect mai îngrijit acestei clădiri, dar nu am avut cui să mă adresez. Din ceea ce a spus administratorul scoietăţii, care este chiriaş în cinematograf, înţeleg că această clădire prezintă interes din moment ce omul regretă sincer că va pierde această clădire”.Proiectul a fost aprobat cu numai două voturi împotrivă (Arghir şi Enache), astfel încât clădirea care a găzduit cinematograful va trece în domeniul public al Câmpinei şi administrarea Consiliului Local.

Cătălin Roman: “Personal îmi cer scuze câmpinenilor pentru felul în care arată clădirea, dar colaborarea cu RADEF a fost greoaie. Clădirea a fost construită în anul 1959 şi nu a fost niciodată reabilitată. Nu are fundaţie, iar o consolidare numai pentru structura de rezistenţă ar costa 380.000 euro. Nu mi-am permis să investesc această sumă, mai ales că nu aveam nici acordul RADEF. Promit ca în 60 de zile, pe cheltuiala mea, să refac faţadele clădirii”.

Redacția Oglinda încurajează un schimb de idei liber și deschis. Cu toate acestea, vă rugăm să evitați limbajul vulgar, atacurile la persoană, amenințările sau incitările la violență. Orice mesaj care conține injurii, amenințări sau discurs de ură bazat pe rasă, etnie, religie, orientare sexuală sau alte caracteristici personale va fi șters. Mulțumim pentru înțelegere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare