Știri

„Femeia şi pasiunile ei”, o expoziţie inedită cu accente metalice

Intitulată „Femeia şi pasiunile ei”, expoziţia de artă organizată de Clubul Femina din Câmpina în incinta unei hale a Colegiului Tehnic „Constantin Istrati” s-a constituit într-un eveniment pe cât de inedit, pe atât de apreciat de cei care şi-au făcut timp în weekendul abia încheiat pentru a veni să vadă cu proprii ochi lucrările extrem de originale lucrate în metal de Cristina Dinu, personajul principal al expoziţiei.
Au mai expus, de asemenea, Cristina Popescu, Iulia Dupu, Iulia Nica, Mihaela Poalelungi şi Andreea Ioana Voicu, artişti plastici profesionişti şi amatori, care prin lucrărilor lor au echilibrat atmosfera încărcată de puternice accente metalice. Spaţiul generos a fost transformat, pentru două zile, într-o veritabilă galerie de artă în care metalul, bijuteriile şi tablourile au constituit elementele esenţiale de exprimare a feminităţii, în acorduri de muzică rock şi turaţii de motoare asigurate de membrii Asociaţiei Roata de Foc.
Cristina Dinu a reuşit să dovedească că nimic nu este imposibil atunci când pasiunea nu cunoaşte limite. „În viaţă trebuie să lupţi pentru a descoperi modul corect prin care poţi evidenţia frumosul în oameni şi evenimente. Pasiunea mea în domeniul confecţiilor metalice este o continuă luptă pentru a găsi acel mod corect, căci ştiu că frumosul se află pretutindeni. Trebuie doar să ştii din ce unghi să priveşti” – unul din crezurile Cristinei, evidenţiat cu markerul pe o bucată de metal, materia sa primă de lucru. 
„Expoziţia a fost o reuşită! Nu spun asta pentru că suntem noi direct implicate, în calitate de organizatori, dar s-a dovedit încă o dată că atunci când vrei, poţi şi când pui suflet, iese bine. Faptul că au vizitat expoziţia, timp de două zile, în intervalul orar 11:00 – 18:00, în jur de 300 de persoane, înseamnă foarte mult pentru noi. Această expoziţie, oarecum ieşită din tipare, a fost încă o piatră de încercare pe care am depăşit-o cu brio. Fetele noastre s-au mobilizat şi împreună cu băieţii de la Asociaţia Roata de Foc au dat dovadă, încă o dată, de forţa bazată pe colaborare şi prietenie. Sunt recunoscatoare conducerii Colegiului „C-tin Istrati” pentru încrederea acordată şi sprijinul oferit. 
Am avut norocul să cunosc, în ultimele două zile de dinaintea expoziţiei, câţiva elevi cu ajutorul cărora am dat o pată de culoare în plus evenimentului. Copii minunaţi, talentaţi şi dispuşi la voluntariat, care au pictat şi desenat în timp record, pentru a înfrumuseţa hala-atelier în care s-a desfăşurat evenimentul. Aceştia sunt: Simion Elisa Elena (18 ani), Postolache Tiberiu Gabriel (18 ani) , Ilie Denisa (16 ani), Abaza Anda Alexandra (15 ani), elevi ai Liceului Tehnologic Energetic, Cimpoiaşu Robert (15 ani) şi Torţan Teodor (16 ani) de la  Colegiul „C-tin Istrati”, precum şi Mihalachi Andrada (15 ani) elevă a Şcolii Generale „B. P. Hasdeu” – ne-a declarat Irinel Dumitraşcu, preşedintele Asociaţiei ProCâmpina, sub  umbrela căreia activează Clubul Femina.
Andreea ŞTEFAN

Un comentariu

  1. A fost un eveniment inedit prin obiectele expuse, prin ieșitul din tiparele obișnuitului, prin viața conferită metalului. Metalul capătă altitudini de sensibilitate prin forme, trandafiri din inox pe suport de lemn poate fi doar un exemplu între nemurirea inoxului și efemeritatea lemnului, sunt exact părțile noastre pe care ni le putem exprima prin prezența noastră pe acest Pământ și ceea ce rămâne nemuritor după noi! Am participat cu plăcere și mai doresc să fiu martor la reanimarea bucăților de metal, lemn și sticlă cu alte ocazii, cu alte vernisaje! Felicitări Cristinei Dinu că poate rămâne nemuritoare prin lucrările sale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare