EvenimentȘtiri

Expoziție de excepție a artistei Iraida Florea la Muzeul Memorial „Nicolae Grigorescu”

Din 24 iunie 2021, iubitorii de frumos sunt așteptați la o expoziție de excepție, a artistei Iraida Florea, la Muzeul Memorial „Nicolae Grigorescu”.

COMUNICAT DE PRESĂ

Expoziția IMAGOCOSTUM gravitează în universul veșmântului, tratând în mod exclusiv costumul etnic românesc ca mijloc de reprezentare artistică a artei poporului român, și a transcenderii acestuia peste veacuri prin intermediul diverselor forme de artă, de la pictură la fotografie.
Accentuarea reprezentărilor picturale și fotografice este pusă în scenă prin însăși prezența costumelor tradiționale aparținând colecției pictorului N. Grigorescu, într-o premieră după mai bine de 15 ani în care s-au odihnit în conservare într-o ladă de zestre.
Câteva costume tradiționale din colecția privată a Iraidei, dar și costume restilizate hiperboreene, vor fi străjerii prezenți ai reprezentărilor imagistice din această expoziție.
IMAGOCOSTUM invită la o reflecție asupra identității naționale, folosind costumul ca unealtă de exprimare, însă, mai presus de toate analizând sub lentilele aparatului de fotografiat, varietatea de aspecte antropologice rezultate din studiul imaginilor costumului in diferite etaje ale bibliotecii sale vaste si complexe.
Durata expoziției este de la 24 iunie la 30 august, în zilele de weekend putând beneficia de prezența artistei. Vernisajul are loc de Ziua Internațională a Iei, 24 iunie, orele 13:00 la Muzeul Memorial Nicolae Grigorescu din Câmpina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare