Știri

Dragoș Preda, un om de toată isprava, candidat la Camera Deputaților pe lista PNL Prahova

 Secretar de stat pentru Comunicații în cadrul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor în Guvernul României, Dragoș Preda (38 ani) este un tânăr politician cu studii aprofundate la universități de prestigiu din Franța, experiență profesională remarcabilă dobândită la nivelul structurilor Uniunii Europene și a Comisiei Europene care a ales să reprezinte Prahova în Parlamentul României, candidând pe lista PNL pentru Camera Deputaților. 

Dragoș Preda –  recomandat drept „un om de ispravă” de Dumitru Prunariu, cosmonautul care a dus România în spațiu – are o carte de vizită impresionantă ce merită prezentată ca unul dintre puținele exemple demne de urmat în politica de cadre a partidelor românești ocupate în ultimii 30 de ani de „absolvenți” cu diplome cumpărate și doctorate plagiate. 
Fost bursier la două școli de renume internațional (al 50-lea bursier al Guvernului Republicii franceze în cei 65 de ani de existență ai Ecole nationale d’Administration, FRANȚA) și absolvent a două programe de masterat ale Paris 1 Panthèon-Sorbonne, Universitate în cadrul căreia a absolvit și programul de licență, Dragoș Preda a revenit de fiecare dată în țară. A fost premiat în prima ediție a Galei Forbes România 30 sub 30 și a primit o serie întreagă de distincții și din partea societății civile și nu numai. 
Tatăl a doi copii, Dragoș Preda și-a dedicat o mare parte a vieții sale benevolatului, iar munca sa în străinătate a fost mereu în rezonanță cu acasă, cu România. Antreprenor civic prin definitie, Dragoș este fondator și membru a numeroase organizatii, unele dintre acestea marcând profund societatea română de pretutindeni: Liga Studenților Români din Străinătate – cea mai vastă comunitate din afara granițelor, Fundația CAESAR, Clubul pentru Romania, IRSCA Gifted Education, Rotary Club Bucuresti Cismigiu, INACO – Inițiativa pentru Competitivitate etc. În societatea civilă a lansat programe precum Clasic e Fantastic și a făcut parte din juriul a numeroase competiții precum Gala Premiilor în Educație (2009), Gala Societății Civile (2010) etc. Face, de asemenea, parte din nodul Romania al Proiectului Millenium initiat de catre Smithsonian Institution, The Futures Group International si United Nations University (UNU), temerar căutând să transpună pragmatic noi orizonturi. În spațiul de business a înființat o Cameră Bilaterală și s-a alăturat unor colegi tineri experți deja consacrați pe plan intern cât și internațional, prieteni dragi, în vederea lansării rețelei profesionale globale de business RISE CONSORTIUM. 
Prezent în studioul Oglinda de Azi, la emisiunea moderată de jurnalistul Florin Frățilă, Dragoș Preda a știut să-și arate, dincolo de mesajul electoral, și competențele de om pregătit, serios, reprezentat al unei generații ce merită creditată pentru mult așteptata schimbare a clasei politce românești. 
Urmăriți în continuare interviul pe care ni l-a acordat Dragoș Preda, un tânăr român idealist care după mulți ani petrecuți în străinătate s-a întors și a ales să trăiască în țara în care s-a născut cu gândul la valorile trecutului și la România viitorului. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare