BREAKING NEWSȘtiri

Dr. Călin Tiu candidează pentru un nou mandat la conducerea Spitalului Municipal Câmpina

Consiliul de Administrație al Spitalului Municipal Câmpina a publicat pe site-ul instituției anunțul cu privire la organizarea concursului pentru ocuparea funcției de manager ce va avea loc anul acesta pentru a doua oară, la interval de aproximativ 6 luni, în perioada 6 septembrie – 24 septembrie.
Organizat în conformitate cu prevederile legislației emise de Ministerul Sănătății, dar și ale Regulamentului de organizare și desfășurare a concursului elaborat de administrația publică locală câmpineană, modificat prin dispoziția primarului Alin Moldoveanu în data de 21 iulie curent, concursul va avea loc la sediul Spitalului Municipal Câmpina, iar persoanele fizice care își depun candidatura trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții:
a) cunosc limba română scris și vorbit;
b) sunt absolvenți ai unei instituții de învățământ superior medical, economico-financiar sau juridic;
c) sunt absolvenți ai unor cursuri de perfecționare în management sau management sanitar agreate de Ministerul Sănătății ori sunt absolvenți ai unui masterat sau doctorat în management sanitar, economic ori administrativ;
d) au cel puțin 10 ani vechime în posturi prevăzute cu studii universitare de lungă durată;
e) nu au fost condamnate pentru săvârșirea unei infracțiuni comise cu intenție, cu excepția situației în care a intervenit reabilitarea;
f) sunt apte din punct de vedere medical (fizic și neuropsihic);
g) nu au împlinit vârsta standard de pensionare, conform legii.

Față de condițiile concursului organizat în primăvara acestui an (atunci când actualul manager, dr. Călin Tiu, a refuzat să își depună candidatura, iar singurul înscris în competiție, un ambulanțier de la SAJ Prahova, n-a reușit să obțină note de trecere), a apărut o modificare importantă, referitoare la perioada minimă de ”vechime în posturi prevăzute cu studii universitare de lungă durată”, care de data aceasta este de 10 ani în loc de 2 ani, cum era prevăzut la concursul anterior.
Potrivit anunțului publicat pe site-ul instituției, concursul se va desfășura în două etape, prima de verificare a îndeplinirii de către candidați a condițiilor de înscriere, care va avea loc în data de 9 septembrie, și cea de-a doua etapă de susținere publică și evaluare a proiectului de management, ce se va desfășura în data de 20 septembrie. Înscrierea la concurs a candidaților se va face la sediul unității spitalicești până la data de 6 septembrie, ora 13.00, la secretariatul spitalului.
Dacă în urmă cu șase luni situația devenise îngrijorătoare după încheierea primei etape de înscriere a candidaților, singurul înscris fiind un ambulanțier cu studii juridice, fără prea multă experiență profesională, astăzi lucrurile par să decurgă normal din acest punct de vedere, dr. Călin Tiu anunțându-și oficial candidatura: ”Da, de data aceasta mă voi înscrie la concurs. Spitalul traversează o perioadă plină de dificultăți și o schimbare la nivelul echipei manageriale ar putea genera greutăți suplimentare. Cel puțin până la revenirea la o activitate normală, spitalul are nevoie de stabilitate. Spitalul are nevoie de o extindere a capacităților medicale pentru a putea, în situații pandemice viitoare, să trateze categorii diferite de pacienți, fără blocaje. Proiectele legate de dezvoltarea spitalului sunt susținute de către dl primar Moldoveanu și de Consiliul de Administrație și Consiliul Local. Această susținere mă motivează să continui și, în varianta promovării acestui concurs, să contribui la dezvoltarea acestor proiecte” – ne-a declarat dr. Călin Tiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare