Știri

Două persoane din cadrul Prefecturii Prahova au fost confirmate cu virusul SARS-CoV-2

1.271 persoane depistate pozitiv cu COVID-19 în ultimele 24 de ore dintre care 33 în Prahova 
În cadrul Instituției Prefectului Prahova au fost identificate primele două cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Este vorba despre două persoane care lucrează la Departamentul Juridic și care, în prezent, se află în izolare. Starea lor este bună. Personalul din departamentul amintit a fost testat, iar în afara celor doi, rezultatele au fost negative. Sursele oficiale au dezvăluit că deja a fost făcută dezinfecția spațiului şi, de asemenea, nu a fost întreruptă nicio activitate. 
În urma testelor efectuate la nivel național, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.271 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. 

Până astăzi, 9 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 98.304 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, 41.002 de pacienți au fost declarați vindecați, 12.557 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare și 4.018 au decedat. 
În intervalul 08-09 septembrie au fost înregistrate 51 de decese (32 bărbați și 19 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba,Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Braşov, Buzău, Caraş-Severin,Constanţa,Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Hargita, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Olt, Prahova, Suceava, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București. 49 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi, iar pentru 2 pacienţi decedaţi nu au fost raportate comorbidităţi până în prezent. 
În ultimele 24 de ore, în județul Prahova au fost depistate 33 noi cazuri de infectare, numărul total de infectări de la începutul pandemiei fiind de 4674, potrivit DSP Prahova. Numărul total al deceselor asociate COVID-19 în județul nostru a ajuns la 155. 
Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, în județ, este de 328, dintre care 285 sunt ocupate. 
La ATI, 20 de locuri alocate bolnavilor cu SARS-CoV-2 dintre cele 28 existente la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, Unitatea de Terapie Mobilă din Ploiești și Spitalul Municipal Câmpina au fost raportate ca fiind ocupate. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare