BREAKING NEWSȘtiri

Doi pacienți și-au pierdut viața într-un incendiu izbucnit la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești

În această dimineață, la ora 4.36, ISU Prahova a declanșat planul roșu în urma incendiului izbucnit la secția suport Covid-19 a Spitalului de Boli Infecțioase Movila din Ploiești, 20 de pacienți fiind evacuați de urgență. Zeci de pompieri au acționat cu șase autospeciale dotate cu apă și spumă pentru lichidarea incendiului care s-a manifestat la parterul clădirii, pe o suprafață de 20 mp. Incendiul a fost lichidat rapid de pompieri. Pacienții aflați internați în momentul izbucnirii incendiului au fost transportați cu 20 de ambulanțe SMURD și SAJ la Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloaie, a confirmat faptul că în urma incendiului, doi dintre pacienți, bărbați în vârstă de 74 și 75 de ani, au decedat și că infirmiera care îngrijea bolnavii în salonul în care a avut loc incidentul a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului, fiind transportată de urgență într-un spital din București.
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a explicat că incendiul a pornit după ce o infirmieră, care încerca să schimbe un tub de oxigen, a mișcat un pat. „O infirmieră a mișcat un pat pentru a pune un tub de oxigen și atunci s-a declanșat incendiul. Infirmiera a suferit arsuri la nivelul membrelor superioare și a fost transferată la Spitalul Floreasca din capitală. Nu putem arăta cu degetul pe nimeni, infirmiera trebuia să ajungă la priză și pacienții erau foarte agitați!” – a declarat șeful DSU.

Consiliul Județean Prahova, instituție în a cărei administrare se află Spitalul Movila, a transmis un comunicat de presă în care explică faptul că instalația electrică era nouă și verificată.
”În urma incidentului înregistrat, în această dimineață, la Secția de Boli Infecțioase „Movila“ a Spitalului Județean de Urgență Ploiești (SJUP), vă aducem la cunoștință faptul că aici au fost realizate lucrări de renovare, instalația electrică era nouă și verificată, iar rampele de Oxigen au fost montate anul trecut, înainte de declanșarea celui de-al treilea val pandemic.
Consiliul Județean Prahova a alocat SJUP, cea mai mare unitate medicală din județ, unde sunt preluați și tratați cei mai mulți și cele mai grave forme ale pacienților cu SARS-CoV2, suma de 37,312 milioane lei. Din această alocare bugetară, 22,525 milioane au fost direcționate pentru funcționarea spitalului, iar 14,787 milioane de lei au mers către investiții (aparatură și reparații capitale).
Vă reamintim că ultima alocare, în valoare de peste patru milioane de lei, a fost aprobată în ședința ordinară a Consiliului Județean, din data de 29 septembrie, fiind direcționată pentru gestionarea noului val al pandemiei de Covid-19 și achiziția de aparatură medicală.
Alocările bugetare din fonduri proprii ale județului Prahova către Spitalul Județean de Urgență Ploiești (SJUP), vă precizăm că în ultimii doi ani, către Secția de Boli Infecțioase „Movila“ au fost direcționate sume în valoare de aproape 460.000 lei.
Fondurile au fost alocate pentru realizarea proiectelor tehnice si execuția mai multor lucrări de investiții, inclusiv pentru alimentare cu oxigen și instalații electrice aferente secției exterioare a SJUP”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare