Știri

Democrat-liberalii şi-au prezentat ultimele acţiuni şi noile proiecte

Democrat-liberalii au convenit să se întâlnească lunar cu reprezentanţii mass-media pentru a-şi prezenta acţiunile şi proiectele.
Răspunzând unei acuze venite din partea lui Valentin Chiriacopol, care declarase că “în PD-L ni se punea pistolul la tâmplă, faci aşa, dacă nu…”, democrat-liberalii au susţinut conferinţa de presă având pe masă un pistol. De jucărie.
Bogdana Ţiţei, noul vicepreşedinte al Biroului Naţional de Tineret, a vorbit despre alegerile de la tineret, acolo unde au stârnit valuri alegerea fiicei preşedintelui Băsescu şi a explicat de ce organizaţia judeţeană a susţinut-o pe Elena Băsescu.
La rândul său, Marian Nistor a prezentat noua conducere locală a partidului. Filiala câmpineană este condusă de un preşedinte (Horia Tiseanu), 10 vicepreşedinţi (faţă de 7, înaintea absorbţiei PLD), 14 secretari executivi (faţă de 8 anterior) şi un trezorier.
Cel mai vehement a fost preşedintele Horia Tiseanu, care a prezentat o situaţie a alocării fondurilor de la bugetul judeţean către localităţi. Tiseanu l-a atac dur pe Florin Anghel: “În octombrie 2007, noi am solicitat 9,38 miliarde lei vechi pentru lucrări noi şi 7 miliarde pentru lucrări în continuare. Ni s-au alocat 3 miliarde, în condiţii în care localităţi rurale sau oraşe mai mici au primit fonduri mai mari doar pentru că primarii acestora făceau parte din acelaşi partid cu preşedintele Consiliului Judeţean. Pentru Câmpina s-a acordat o sumă modestă şi mi se pare că Florin Anghel, care este câmpinean, trebuia să aibă mai multă grijă de Câmpina. Suntem dezamăgiţi de această poziţie a Consiliului Judeţean”. Tiseanu a recunoscut că a purtat discuţii cu consilierii judeţeni ai PD-L, dar “n-am avut succes”.
Tiseanu şi-a continuat tirul la adresa Consiliului Judeţean şi pe tema alveolei a doua a rampei ecologice de la Băneşti. “Consiliul Judeţean – a declarat Tiseanu – trebuia să demareze procedurile pentru alveola a doua a rampei de la Băneşti. Din caza neimplicării Consiliului Judeţean putem ajunge într-un impas foarte mare, ceea ce ar însemna dublarea preţurilor la gunoi nu numai pentru Câmpina, ci şi pentru celelalte localităţi”.
Unul dintre vicepreşedinţii PD-L, Adrian Alexandru, a răspuns unei întrebări privind posibile mişcări de trupe prin alte judeţe pentru reînfiinţarea PLD: “Eu nu sunt un traseist politic. Personal,nu cred că se va putea reface PLD-ul. Am declarat că nu voi pleca din PLD. Nu am plecat, ci a fost o fuziune în urma căreia suntem astăzi aici. Dacă nu voi mai fi aici, nu voi mai fi nicăieri!”
De asemenea, liderii PD-L au trecut în revistă principalele acţiuni desfăşurate de această formaţiune politică în ultima lună, insistându-se asupra unei acţiuni “de onoare” – donarea de sânge.
În privinţa acţiunilor viitoare, democrat-liberalii câmpineni au fost destul de rezervaţi, preferând să păstreze elementul surpriză.

Derogare pentru Tiseanu
Tiseanu a acceptat că pentru candidatura sa la funcţia de primar a obţinut o derogare de la forul naţional de conducere. Pentru că, iniţial, se stabilise că nici unul dintre candidaţi nu poate avea o vechime în partid mai mică de trei ani, iar Tiseanu a (re)venit în PD abia în 2006. “M-am înscris în 1994 în PD – a spus Tiseanu – iar în 2004 am candidat din partea altei formaţiuni politice, PUR. Apoi, am fost la PNL, iar în 2006 am revenit în PD. În cazul meu am obţinut derogare de la Biroul Permanent Naţional pentru că este mai important ceea ce faci, nu strict vechimea…”

Cadouri pentru “seniori”

Cu numai o zi înaintea conferinţei de presă, liderii PD-L Câmpina au pus mână de la mână şi au făcut o donaţie Clubului Seniorilor, care-şi desfăşoară activitatea în incinta Casei Tineretului. Democrat-liberalii câmpinenii au donat “seniorilor” mai multe jocuri şi aparate. Este vorba de un radiocasetofon, jocuri de table, şah şi rummy, precum şi seturi de palete de tenis de masă cu mingi şi fileu, în valoare totală de 5,9 milioane lei vechi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare