Știri

Cu sufletul la gură

FCM Câmpina – FCM Bacău 2-1 (2-0)

Stadion: Poiana. Spectatori: circa 400.
1-0, min. 26, FLORICEL – cu capul din plonjon, de la 6 metri, cu poarta goală, după o excelentă centrare a lui Avram;
2-0, min. 43, CRISTEA – şut de la 22 metri, uşor lateral dreapta, pe jos, la colţul scurt;
2-1, min. 62, DEDIU – cap din 8 metri, nemarcat, după o centrare de pe partea stângă.
FCM CÂMPINA: Mindileac – Defta, Floricel, Dragomir – Bica, Jecu, Aristan, Avram, Cristea (cpt) – Păştin (57 Ekwalla), Ene (86 Enache). Rezerve neutilizate: Plachta – Căldăroiu, Asaf Pahima, Marcu, M. Tudor. Antrenori: Petre Gigiu (principal), Cristian Dumitru (secund).
FCM BACĂU: Manea – Dediu, David (cpt), Geamăn, Kelemen – Bosancu, Raimy (68 Cojocaru), Spiridon, Vraciu – Oropeza (55 Liutek), Boghian (74 Petcu). Rezerve neutilizate: Ignătescu – Taban, Dobârceanu, Lunganu. Antrenori: Cristian Popovici (principal), Marius Gireadă (secund).
Cartonaşe galbene: Bica (16, 89)/ Oropeza (21), David (29), Geamăn (51).
Cartonaşe roşii: Bica (89).
Arbitri: Georgian Ionescu (Buzău) – Sebastian Stoianof (Constanţa), Andrei Constantinescu (Bucureşti) – Lucian Rusandu (Sf. Gheorghe).
Observator FRF: Laszlo Sajtos (Sibiu).

Câmpinenii au fost la un pas să se convingă pe pielea lor că 2-0 este cel mai periculos scor. Dar, după un final dramatic, mai ales după eliminarea lui Bica, în care câmpinenii au stat cu sufletul la gură, fluierul final a adus cea de-a patra victorie consecutivă. Şi ar fi nevoie de o căutare lungă prin arhive pentru a mai găsi o ispravă similară a echipierilor Municipalului.Dramatismul finalului a fost cu atât mai accentuat cu cât prima repriză a fost dominată de Cristea şi coechipierii săi. În afara celor două goluri, trupa lui Gigiu a desenat frumos, a fost mai prezentă în treimea adversă, dar la 0-0 băcăuanii au ratat o imensă ocazie – la o centrare de pe partea stângă, Dragomir a deviat nefericit, iar din doi metri, Bosancu a reluat cu capul, Mindileac scoţând miraculos de pe linia porţii. Era minutul 17. În repriza secundă, lupta s-a dus mai mult în plan tactic. Popovici a surprins pe toată lumea atunci când l-a înlocuit pe mexicanul Oropeza, care hărţuise defensiva gazdelor, cu cehul Liutek. Gigiu încearcă să conserve avantajul şi scoate un atacant (Păştin) înlocuindu-l cu Ekwalla. Rămasă cu un singur atacant, formaţia câmpineană a părut dezechilibrată, iar cum la mijlocul terenului lucrurile nu se prea legau, moldovenii au pus stăpânire pe joc. După numai câteva minute a venit şi golul lor, prefaţat de o situaţie incredibilă de trei contra doi, pe care câmpinenii au irosit-o nonşalant. În loc de 3-0 s-a făcut 2-1, astfel că preşedintele Dan Chiţu şi toţi spectatorii au stat cu sufletul la gură până la fluierul final izbăvitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare