Știri

Crucea Roşie şi OMV Petrom au adus primul aparat de diagnosticare COVID-19 în Prahova

În urmă cu puțin timp, președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, anunța pe pagina sa de socializare că la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești a ajuns primul aparat de diagnosticare a COVID-19, prin intermediul Crucii Roșii și a OMV Petrom. 
„Primul dintre cele zece aparate de testare rapidă, prin tehnica Real Time – PCR și kiturile de testare aferente pentru depistarea COVID-19, achiziționate de Crucea Roșie Română, cu un consistent sprijin financiar din partea companiei OMV Petrom (1 milion de euro), au ajuns în această dimineață la Spitalul Județean” – a anunţat Bogdan Toader. 
Acesta a mai subliniat că marele beneficiu al acestui aparat pentru detectarea genelor indică prezenţa virusului SARS-COV2 în circa 40 de minute de la prelevarea probelor de la pacienţii suspecţi de coronavirus. După toate probabilităţile, săptămâna viitoare va ajunge şi al doilea aparat, pentru care Consiliul Judeţean a alocat fonduri, astfel încât în curând să poate fi testate mult mai multe persoane în judeţul Prahova. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare