Știri

CONSULTARE PUBLICĂ. Autorităţile locale ale municipiului Câmpina anunţă publicul interesat asupra relocării statuii lui Bogdan Petriceicu Hasdeu

Începând cu anul 2003, statuia marelui om de cultură B. P. Hasdeu, realizată de către sculptorul Alfred Dumitriu, a fost amplasată, cu ocazia împlinirii a 500 de ani de atestare documentară a oraşului Câmpina, în zona centrală a Parcului Milia, până în anul 2015.
Conform prevederilor art. 7 din Legea 52/2003 privind transparenta decizionala, Primaria Municipiului Campina a decis organizarea unei consultari publice a cetăţenilor municipiului cu privire la acest subiect, solicitând sprijinul în vederea relocării statuii marii personalităţi Bogdan Petriceicu Hasdeu care a locuit în oraşul Câmpina în perioada 1893 – 1907, lăsând localităţii o importanta moştenire culturală, dar şi arhitectonică.
Aşadar, punem la dispoziţie o hartă cu cele 5 amplasamente din zona centrală, amplasamente propuse de către Serviciul Urbanism şi Amenajarea Teritoriului Câmpina şi totodată fotografii cu fiecare dintre acestea, cu simulări ale poziţionării monumentului în funcţie de fiecare locaţie în parte.
Propunem aprecierea celor 5 variante cu note oferite pe o scară de la 1 la 10.
Cei intersaţi pot trimite în scris, pe adresa Primăriei Câmpina, propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare privind acest eventual proiect, până cel târziu la data de 19 octombrie 2018. Acestea pot fi depuse la registratura primăriei, pot fi transmise prin poşta clasică (B-dul Culturii, nr. 18), prin fax (0244-371.458) sau poşta electronică (web@primariacampina.ro).

Un comentariu

  1. E curios de ce intre variantele de amplasament nu s-a inclus si locul din curtea Muzeului Hasdeu, unde se afla temporar bustul lui Hasdeu refugiat de la Chisinau la cedarea Basarabiei, si care mai devreme sau mai tarziu se va intoarce in orasul pentru care l-a gandit sculptorul. Daca acolo va ramane un soclu gol, nu e cel mai firesc loc pentru bustul sculptorului Alfred Dumitriu, care initial tot pentru curtea muzeului a fost gandit ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare