Știri

Consiliul Local și-a dat acordul pentru plata eșalonată a corecțiilor financiare aplicate Câmpinei

Decizie importantă a noului legislativ câmpinean în ședința extraordinară de luni, 2 noiembrie. La propunerea primarului Alin Moldoveanu, care a reluat, în calitatea sa oficială de șef al administrației locale una dintre puținele teme de esență susținute în campania electorală, Consiliul Local a dat un acord de principiu executivului Primăriei pentru demararea procedurilor de obținere a eșalonării corecțiilor financiare în valoare de 6,4 milioane de lei aplicate administrației locale pentru neregulile constatate în proiectele cu fonduri europene, mai ales în ceea ce privește proiectul Calea Dacia (5,54 milioane lei). Cu alte cuvinte, Consiliul Local l-a mandatat pe primarul Moldoveanu să plătească această sumă imensă din bugetul public, în măsura în care va obține eșalonarea. 
Care a fost rațiunea unui asemenea vot am aflat de la președintele de ședință, consilierul municipal Liviu Briciu: „Rațiunea pentru care am votat proiectul de hotărâre de eșalonare a corecției financiare la proiectul cu fonduri europene „Modernizare Calea Dacia” este de a debloca cele aproximativ 15 milioane de euro și de a avea acces în continuare la finanțarea proiectelor din Fonduri Europene. Reamintesc că Primăria municipiului Câmpina trebuie să plăteasca corecții în valoare de 6,4 milioane de lei pentru toate cele trei proiecte (Calea Dacia – 5,54 milioane lei, sprijin pentru integrare și incluziune socială – 308.454 lei, restaurarea, dotarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural – Muzeul Memorial „B.P. Hasdeu” – 594.657,67 lei), iar calea eșalonării este, probabil, singura soluție acceptabilă în această situație. Aceste corecții au fost atacate în instanță la momentul respectiv de administrația precedentă, dar se pare că șansele de a câștiga aceste procese sunt foate mici, accesul la fondurile blocate, cât și la introducerea de proiecte noi sunt anihilate până la anul când va fi ultimul termen dat de instanță în acest caz. Oricum, la terminarea procesului aceste sume vor trebui plătite de către administrație, iar în situația inversă în care Primăria municipiului Câmpina ar avea câștig de cauză, sumele eșalonate deja plătite vor putea fi recuperate. Întârzierea plății acestor corecții nu va duce decât la întârzierea dezvoltării orașului”. 
De remarcat faptul că primarul Alin Moldoveanu și-a reafirmat ieri intenția, în plenul Consiliului Local, de a-i trage la răspundere pe cei responsabili pentru neregulile din proiectul Calea Dacia: „Toți cei responsabili vor trebui să dea banii înapoi!” – a declarat acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare