Știri

Consiliul Local a hotărât: Clubul Sportiv Câmpina va avea acces gratuit în sălile şi pe terenurile de sport ce aparţin proprietăţii publice

În ultima şedinţă de Consiliu Local din actualul mandat, ce a avut loc joi, 26 mai, legislativul câmpinean a hotărât, cu unanimitate de voturi, noi reglementări referitoare la desfăşurarea activităţilor Clubului Sportiv Câmpina şi anume accesul gratuit al tuturor sportivilor clubului în sălile, terenurile de sport şi  la Bazinul Didactic de Înot, care aparţin proprietăţii publice a oraşului. 
Astfel, începând de la 1 iunie 2016 (în cazul sălilor şi terenurilor de sport) şi respectiv de la 1 august 2016 (în cazul Bazinului de Înot), CS Câmpina îşi poate desfăşura activităţile specifice secţiilor sportive înfiinţate în instituţiile de învăţământ ce gestionează săli ori terenuri de sport, în afara orelor de curs, în baza unui program stabilit împreună cu reprezentanţii conducerilor unităţilor şcolare.
Care a fost motivul pentru care administraţia locală a fost nevoită să recurgă la o astfel de soluţie, ne-a explicat Florin Frăţilă, preşedintele Comisiei sport-cultură din Consiliul Local şi iniţiatorul proiectului de hotărâre: „CS Câmpina se află încă în faza de organizare şi are nevoie de sprijinul comunităţii pentru a se putea dezvolta. După prima etapă a constituirii, clubul a trecut la cea de-a doua, destul de anevoioasă şi anume aceea de a-şi alege structura de conducere şi profesioniştii, etapă foarte importantă pentru garantarea seriozităţii construcţiei viitoare. Pentru a evita blocajele inerente în selecţia de personal, având în vedere că legislaţia în domeniul administraţiei publice locale este complicată şi uneori chiar restrictivă, dar şi pentru a gestiona cum se cuvine resursele bugetare, conducerea Clubului a hotărât să angajeze, momentan, strictul necesar din structura de personal şi să înfiinţeze gradual cele cinci secţii sportive aprobate de Consiliul Local. După ştiinţa mea, în momentul de faţă s-a înfiinţat secţia de fotbal, urmând ca în cel mai scurt timp să se înfiinţeze şi secţia de înot. Următoarele două secţii ar fi cele de baschet şi handbal, programate a-şi începe activitatea în luna septembrie 2016. Mi se pare o abordare responsabilă, pentru că S Câmpina a pornit practic de la zero şi pentru a pune baze serioase unei astfel de instituţii este nevoie de timp şi un volum de muncă extraordinar.
În paralel cu selecţia de personal şi înfiinţarea secţiilor sportive, Clubul are nevoie şi de infrastructură. După cum bine se ştie, Câmpina suferă dramatic la acest capitol şi tocmai de aceea, proiectul de hotărâre susţinut de mine şi aprobat de Consiliul Local săptămâna trecută vine ca o măsură firească în acest context. Clubul are nevoie de baze sportive pentru a-şi desfăşura activitatea şi singurele săli şi terenuri de sport disponibile în oraş sunt cele aflate în patrimoniul public şi în administrarea şcolilor. Am cerut ca aceste baze sportive să poată fi folosite după un program bine stabilit, astfel încât să nu încurce activitatea şcolară, în mod gratuit, având în vedere că atât CS Câmpina, cât şi bazele sportive şcolare aparţin comunităţii şi interesul de a promova sportul în rândul câmpinenilor este unul comun. Sigur că asta nu este decât o soluţie provizorie şi că în anii următori vom fi obligaţi să construim noi baze sportive, odată cu dezvoltarea CS Câmpina. Avem deja proiecte în derulare şi altele în intenţie, astfel încât, într-un timp cât de scurt posibil, să reuşim să modernizăm infrastructura sportivă”.

Un comentariu

  1. Domnule Fratila,lucrurile se misca incet la CS Campina din cauza incompetentei!Presedintele e validat din ianuarie sau februarie si pana acum nu a reusit decat sa aleaga prin "concurs" un contabil,o secretara si un antrenor!E tare bun baiatul!In ritmul asta clubul va deveni functional in 2020!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare