Știri

Consiliul Județean Prahova va cheltui 12 milioane euro pentru N.O.I.

Consiliul Județean Prahova a semnat contractul de finanţare pentru prima etapă a dezvoltării proiectului integrat „Aplicaţia online integrată pentru promovarea judeţului Prahova – N.O.I. – NAȚIUNE, ORIGINE, IDENTITATE în județul Prahova“. Proiectul se încadrează în domeniul de specializare inteligentă și are o valoare de 11.900.000 euro, sumă ce va fi absorbită în perioada de programare 2021-2027.
„Facem primii pași pentru promovarea județului Prahova cu ajutorul noilor tehnologii. Vom avea o aplicație on-line cu suport de Realitate Augmentată (AR) și Realitate Virtuală (VR). Aceasta va cuprinde, printre altele, rute turistice, SMS-uri cu notificări privind evenimentele culturale, sportive etc. și o hartă interactivă a obiectivelor turistice. Vom avea astfel posibilitatea să promovăm virtual cele mai importante obiective turistice/ istorice/ geografice din Prahova și România, obiective care vor fi duplicate într-un parc tematic”, a declarat Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova.
Proiectul se derulează în parteneriat cu Institutul Naţional de Cercetări Economice ,,Costin C. Kiritescu” al Academiei Române (INCE) şi Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Turism (INCDT) şi va promova obiectivele turistice din România, la nivelul unui parc tematic, dezvoltat de Consiliul Județean Prahova. Parcul va conţine incinte modulare și mobile, special amenajate și dotate pentru a asigura accesul vizitatorilor, care vor evidenția cele mai importante repere turistice/istorice/geografice din Prahova și România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare