BREAKING NEWSȘtiri

Colegiul Medicilor Prahova a hotărât: Dr. Dan Gavrilescu nu s-a abătut de la normele de etică profesională și deontologie medicală

La începutul acestui an, mai exact în luna februarie, medicul de familie Dan Gavrilescu a fost invitat să le vorbească elevilor de clasa a XII-a din cadrul Colegiului Tehnic Forestier despre pandemie, într-o lecție online cuprinsă în programul „Săptămâna Altfel“.
„Acest virus Sars-Cov-2 este fratele mai mic al lui Sars-Cov-1 care a bântuit acum câțiva ani. Sars-Cov-2 e un virus modificat în laborator de mâna criminală a omului și folosit ca armă biologică. (…) El a fost folosit într-un război complicat, economic. Este o mare afacere în spatele acestei pandemii. Un război economic care să lovească în economiile puternice. Anul trecut toți au dat înapoi în afară de China, care s-a redresat repede și acum este cea mai mare putere economică. O afacere mare cu vaccinurile, în care s-a investit foarte mult și banii trebuie recuperați. Deci practic trăim într-o minciună indusă prin televizor“ – explica, între altele, medicul în cadrul lecției online.
Ulterior, Dan Gavrilescu a postat pe pagina sa de Facebook o filmare de cinci minute din această lecție, iscând zeci de reacții, unele dintre ale favorabile, altele în care era acuzat în mod vehement de fake news.
„Fiind vorba despre „Școala Altfel“, le-am propus elevilor o altfel de abordare a tematicii pandemiei, îndemnându-i să gândească și să-mi pună întrebări. Am prezentat, fără să fie o disertație științifică, punctul meu de vedere cu privire la acest virus și această pandemie. Regret doar două lucruri: faptul că m-au afișat pe filmare gras, cu mâinile în buzunar și faptul că am făcut victime colaterale. Mi se rupe sufletul de acei dascăli care sunt chemați la inspectorat să dea cu subsemnatul” – declara Dan Gavrilescu la acel moment.
La scurt timp, Inspectoratul Școlar Prahova și Colegiul Medicilor se autosesizau și demarau cercetări cu privire la acest incident.
Cu câteva zile în urmă, în urma analizei probatoriului (articole publicate în mass media, înregistrarea video a cursului și declarația medicului), Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor Prahova a adoptat o decizie în acest caz, hotărând că medicul Dan Gavrilescu “nu s-a abătut de la normele de etică profesională, de deontologie medicală și de la regulile de bună practică profesională”: „Afirmațiile medicului au fost realizate în limitele deontologiei profesionale, medicul nu a respins public și nici nu a denaturat informațiile cunoscute la acel moment de lumea medicală în ceea ce privește virusul, mijloacele de diagnostic, tratament și profilaxie a infecției cu Sars-Cov-2” – se arată în textul deciziei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare