Știri

Câmpineanul Victor Dragomir, laureat al Festivalului de Film de la Gijon

În urmă cu puţine zile, a avut loc Festivalul de Film de la Gijon – Spania, o prestigioasă întrecere internaţională a realizatorilor, producătorilor şi actorilor. La Gijon, România a fost prezentă cu patru producţii. Lungmetrajul „Marţi, după Crăciun”, de Radu Muntean, a fost marele câştigător al festivalului, obţinând trei dintre cele mai importante premii – pentru cel mai bun film, cel mai bun actor în rol principal (Mimi Brănescu) şi cea mai bună actriţă în rol principal (Mirela Oprişor şi Maria Popistasu). În competiţia oficială de lungmetraje a mai rulat „Aurora”, de Cristi Puiu, care a primit premiul pentru regie artistică. De asemenea, în secţiunea „Rellumes” a Festivalului de la Gijon a rulat filmul „Morgen”, al lui Marian Crişan.
La secţiunea scurtmetrajelor, o menţiune specială a fost acordată filmului „Fotografia”, cu Victor Rebengiuc, Răzvan Oprea, Şerban Pavlu şi Luminiţa Gheorghiu, în regia câmpineanului Victor Dragomir.
 Născut la 12 noiembrie 1984 în Câmpina, Victor Dragomir a absolvit Facultatea de Psihologie şi Sociologie a Universităţii „Hyperion” din Bucureşti şi Universitatea Naţională de Artă Cinematografică şi Teatrală „I.L. Caragiale” Bucureşti, secţia regie de film. Este fiul ziaristului Marian Dragomir, fost redactor şef al publicaţiei locale „Partener”. Victor Dragomir nu este doar regizor de film, ci şi scriitor, în anul 2007, chiar la Câmpina, lansându-şi volumul „Chipul din cenuşă”.
Scurtmetrajul lui Victor Dragomir s-a bucurat de un real succes la Gijon, acolo unde a fost prezentat în premieră mondială. Tânărul câmpinean face cinste localităţii noastre şi ar putea fi o primă opţiune pentru recent înfiinţata comisie a Consiliului Local care face nominalizările pentru titlul de cetăţean de onoare al urbei noastre. Pentru că Victor Dragomir, la doar 26 de ani, chiar merită!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare