BREAKING NEWSȘtiri

Câmpina, singurul oraș din Prahova care nu primește bani din fondul de rezervă al guvernului

Guvernul condus de premierul interimar Florin Cîțu a aprobat în urmă cu două zile alocarea unor sume importante de bani din fondul de rezervă către primăriile din întreaga țară, județului Prahova fiindu-i repartizată suma de 34.736.000 lei. Gestul premierului a stârnit un val de critici, atât din partea PSD, cât și din partea USR-PLUS, liderii celor două partide reproșându-i faptul că ar fi trimis bani doar către primăriile conduse de liberali, recompensându-i astfel pe cei din județele care l-au votat pentru a obțin funcția de președinte la recentul congres al PNL.
În lista primăriilor din Prahova care vor primi bani de la guvern nu se numără și Câmpina, cel de-al doilea municipiu al județului, motivul fiind, potrivit surselor noastre, acela că banii primiți de la bugetul național ar fi fost repartizați scriptic la Consiliul Județean Prahova, acolo unde edilul  șef al Câmpinei, Alin Moldoveanu, nu este bine văzut.
Cei mai mulți bani au primit Primăria Ploiești (5 milioane lei), urmată de orașele Plopeni (800.000 lei), Sinaia (600.000), Breaza (400.000 lei), Azuga (400.000 lei), Băicoi (400.000 lei), Comarnic (400.000 lei), Mizil (300.000 lei), Slănic (300.000 le), Văleni de Munte (100.000 lei).
Potrivit Agerpres, care citează Ministerul Dezvoltării, sumele alocate din fondul de rezervă al Guvernului pot fi folosite de unitățile administrative pentru cheltuieli curente, cum ar fi salariile, asistența socială, facturi pentru utilități, executare silită, cofinanțări proiecte finanțate din fonduri externe nerambursabile ș.a.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare