BREAKING NEWSȘtiri

Câmpina revine pe harta baschetului național după o pauză de 25 de ani

Secția de baschet a CS Câmpina a înregistrat zilele acestea primele rezultate notabile, după doi ani de pregătire, într-o competiție oficială organizată de Federația Română de Baschet și anume Campionatul Național de Minibaschet de la Costinești. Cele două echipe, atât cea de fete antrenată de Liviu Dochia, cât și cea de băieți, antrenată de Cristina Potgieter, s-au clasat pe locuri meritorii, fetele pe locul 3 din opt echipe și băieții pe locul 8 din zece echipe, având în vedere prima participare la o competiție oficială.
“După o lungă așteptare, micii noștri baschetbaliști s-au bucurat de o competiție oficială. Obiectivul nostru a fost să redebutăm în baschetul masculin al orașului după 49 de ani. Deși nu rezultatele au fost cele mai importante, cred că echipa noastră s-a autodepășit luptând exemplar, cu multă dăruire, împotriva unor echipe de renume” – a declarat Cristina Potgieter.

La rândul său, Liviu Dochia s-a arătat uimit că CS Câmpina are deja oferte de transfer pentru cinci dintre jucătoarele sale: “Am avut nevoie de această experiență pentru a căpăta încredere și respect de la cluburile din țară. Avem cea mai mare medie de înălțime dintre toate cele 35 de echipe din țară. Paula este cea mai înaltă jucătoare de perspectivă. Acum va trebui să intensificăm programul de pregătire pentru a accesa turneele de calificare, pentru că vizăm finala U13 de la anul. Sunt uimit că avem oferte de transfer de la cluburi mari din țară pentru cinci jucătoare. Bineînțeles că nu văd niciun părinte capabil să-și dea copilul de 12 ani de lângă familie. Marea mea mulțumire este că am avut dreptate în previziunile mele față de această echipă”.
Prezent la turneul de la Costinești, președintele clubului, Adrian Stoican, a declarat: ”Câmpina revine pe harta baschetului național după o pauză de 25 de ani. Este prima noastră participare la o competiție oficială după doi ani de pregătire. Sportivii noștri au ținut piept cu brio cluburilor cu tradiție în acest sport. A fost o săptămână plină de baschet, emoții, bucurii, dar și o săptămână în care am trăit și lacrimile înfrângerii. Felicitări sportivilor și antrenorilor!”
Loturile de jucători folosite de cei doi antrenori au fost următoarele:
Echipa de fete: Paula Rosenauer, Maria Olteanu, Karina Chițu, Andrea Cărăușu, Flavia Gherman, Carina Ungureanu, Mara Iontiță, Diana Cojocaru, Bianca Marin, Raffaella Bokor, Tessiodora Bănescu, Daria Ghiviziu, Ekaterina Sincariuc.
Echipa de băieți: Șerban Anghel, Ștefan Alexandru Anghel, Petru Andrei Bogza, Luca Crăciun, Sergiu Andrei Dobrescu, Bogdan Andrei Matei, Alexandru Negrei-Moraru, Eitan Perchick, Andrei Eduard Manailă, Lucas Radu Popa, Ionuț Toma Apostol, Raul Marian Ungureanu.

Un comentariu

  1. ,,,felicitari micilor dar si mai marilor sportivi,,,
    ,,sunt sigur ,,,cu astfel de antrenori dar si cu un asa presedinte de club veti deveni campioni.
    ,,,succes,,,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare