Știri

Câmpina în sărbătoare. Câmpina în carnaval

Aflată la a cincea ediţie, sărbătoarea populară a câmpinenilor, Serbările Toamnei, (cunoscută şi sub denumirea de “Zilele Câmpinei”), a adunat în centrul oraşului, în cele două zile de desfăşurare, mai multe mii de participanţi, localnici de toate vârstele, veniţi cu mic cu mare să vadă marele carnaval anunţat de organizatori. Dacă la începutul toamnei lui 2008, la prima ediţie a festivalului, câmpinenii au avut parte de un spectacol retro care a reînviat epoca lui Caragiale, cu personaje cunoscute din opera dramaturgului, dar şi din folclorul românesc, în anul următor, festivalul stradal a fost marcat de un spectacol de muzică şi magie, fără fi lipsit de obişnuitele personaje de atmosferă (statui vii, oameni pe catalige, clovni etc), şi de mai multe zone cu specific meşteşugăresc şi cultural, amenajate în centrul oraşului.
În ediţia din 2010, organizatorii evenimentului au mizat pe un spectacol muzical de mai mare întindere, cu un show dedicat muzicii lui Michael Jackson (pentru omagierea marelui dispărut), şi minirecitaluri ale unor artişti cunoscuţi din showbiz-ul autohton. Anul trecut, am avut parte de o Câmpină medievală ca atmosferă generală a festivalului, ediţia 2011 fiind socotită cea mai neinspirată (cu personaje îmbrăcate în straie de cavaleri pe sub care se zăreau blugi, încălţările fiind veşnicii adidaşi).
În opinia organizatorilor şi a mai multor participanţi, ediţia din acest an a fost cea mai reuşită, chiar dacă bugetul pus la bătaie (2,35 miliarde de lei vechi) nu l-a egalat pe cel de la ediţia din 2008. 
Principala atracţie a festivalului desfăşurat în week-end-ul trecut au reprezentat-o carele alegorice ale celor cinci licee câmpinene, fără de care tema evenimentului – Câmpina în carnaval -, nu-şi avea niciun sens.  În rest, aceleaşi spectacole de stradă ca până acum, cu clovni, mimi, fanfară, parade de carnaval, acrobaţii, actori şi păpuşi, jocuri interactive, numere de street-dance, teatru pentru copii. Cu menţiunea că, pe mica scenă de lângă foişor, au prezentat momente de teatru de copii actori ai unei trupe de artişti profesionişti de la Bucureşti, de la Gruia Dell’Arte. 
 În cele două seri, pe scena de spectacole au urcat cântăreţi consacraţi şi trupe cunoscute: Silviu Biriş, Maria Buză, Trupa Veche, The Sixteens, Vlad Miriţă, Direcţia 5. Focul de artificii de la final a fost înlocuit cu lansarea unei mulţimi de lampioane, la fel de spectaculoasă, spre liniştea animalelor din oraş, care nu s-au mai retras în adăposturi de teama bubuiturilor. Lumea a venit în număr mare, a fost cea mai mare participare de până acum, profitându-se şi de vremea frumoasă din prima zi. Şi în a doua parte a zilei de duminică, când pericolul ploii a dispărut, au venit la sărbătoarea oraşului mii de localnici. Una peste alta, a fost o ediţie reuşită, foarte apreciată de câmpineni, după numărul mare în care aceştia au participat, câmpineni care au uitat, pentru o vreme, necazurile şi problemele vieţii cotidiene, acceptând ca măcar o parte din sărbătoarea Câmpinei să coboare şi în sufletele lor greu încercate. A.N.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare