Știri

CÂMPINA DUPĂ ALEGERI. Publicistul Codruț Constantinescu analizează rezultatul alegerilor din 27 septembrie

Scriitor, autor a nouă volume, publicist apreciat la nivel național (colaborează de mulți ani la reviste prestigioase precum Dilema, Dilema Veche, Revista 22, dar și la publicații locale cum ar fi Oglinda de Azi), om de cultură, Codruț Constantinescu are atitudine, se implică în viața comunității, fiind considerat în prezent unul dintre principalii promotori ai culturii scrise la Câmpina. 
Pe fondul preocupărilor sale publicistice, Codruț Constantinescu poate fi considerat și unul dintre câmpinenii cu spirit civic dezvoltat, care nu ezită să critice, pe rețelele de socializare și nu numai, aspecte care îl „enervează” în societate, oameni politici ori reprezentanți ai administrațiilor publice locale, județene ori centrale, considerându-se dator să participe, în acest mod, la viața socială a comunității. 
Prezent în studioul Oglinda de Azi, la o emisiune de analiză a rezultatului alegerilor locale moderată de jurnalistul Florin Frățilă, Codruț Constantinescu a scos în evidență, între altele, faptul că “în actualul context rezultat în urma scrutinului din 27 septembrie la Câmpina, mandatul primarului independent Alin Moldoveanu și al Consiliului Local va fi unul foarte greu, pe fondul neajunsurilor bugetare, dar și al marilor așteptări venite dinspre cetățeni (…) Câmpina este un oraș dormitor. Marea provocare a primarului Alin Moldoveanu și a Consiliului Local este încercarea de a aduce investitori străini pentru a păstra forța de muncă și a le oferi tinerilor o șansă să rămână în Câmpina”. 
Referitor la negocierile politice pentru formarea unei majorități în Consiliul Local Câmpina, publicistul Codruț Constantinescu a făcut un comentariu interesant: “Primarul independent Alin Moldoveanu a fost membru PNL și cred că se poate înțelege cu o majoritate de dreapta în viitorul Consiliu Local (…) Nu mi s-ar părea ceva extraordinar să se întoarcă în PNL. În politică totul este posibil, dar cred că timpul va decide acest lucru. În plus, dacă va reveni la patria mamă, cum se spune, va fi o chestiune favorabilă și pentru Câmpina, având în vedere că și Consiliul Județean este dominat și condus de partidele de dreapta (…) După părerea mea, acest lucru nu se va întâmpla mâine sau poimâine, dar credeți că filialei județene PNL i-ar displace să aibă un primar de municipiu?! Probabil că nu! (…) Politica este surprinzătoare”. 
Vă invităm să următiți în continuare interviul integral pe care Codruț Constantinescu l-a acordat publicației noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare