Știri

Bilanț de excepție al baschetbalistelor Clubului Sportiv Câmpina în anul competițional 2021-2022

Echipa de fete a secției de baschet a Clubului Sportiv Câmpjna a încheiat anul competițional 2021-2022 cu un bilanț de excepție, potrivit declarațiilor antrenorului Liviu Dochia.
„După 25 de ani, anul trecut baschetul campinean a fost din nou afiliat la Federația Română de baschet. Echipa de fete Under 12 a clubului nostru a disputat anul trecut două meciuri de pregătire cu CSS Brasovia Brașov și CSS Ploiești învingând detașat în ambele meciuri. Ulterior a participat la Campionatul Național Under 12 Costinești, unde a învins echipele din Galați, Tulcea, Ploiesti, Sibiu, Timișoara, pierzând doar în fața echipelor de la Oradea și Sfântu Gheorghe. Campioni județeni la această categorie de vârstă, ne-am calificat pentru faza de zonă pe care am câștigat-o în fața echipelor din Ploiești, Sibiu și Mediaș, în cele două manșe, tur și retur. Am pierdut în sferturile de finală în fața celor de la Olimpia București, Târgu Jiu și Sfântu Gheorghe, dar în etapa semifinală am câștigat toate cele șase jocuri cu Mediaș, Chiajna și Voluntari. În finala B disputată la Dej am pierdut un singur meci cu Oradea și ne-am clasat pe locul doi. Scriptic, am terminat Campionatul National pe locul 14, datorită algoritmului de repartizare în grupe, dar cu victorii la peste 50 de puncte în fața locurilor 11 și 12. Am disputat per total în ultimul an competițional în perioada noiembrie 2021 – mai 2022 un număr de trei jocuri de verificare și 28 de jocuri oficiale. Ca palmares, am câștigat toate jocurile de verificare și 21 de jocuri oficiale având doar 7 înfrângeri. La acest bilanț se mai adaugă și faptul că trei fete din lotul nostru au fost selecționate în lotul național Under 14, deși sunt cu un an mai mici. Este vorba despre Paula Rosenauer, Karina Chițu și Maria Olteanu. Obiectivul pentru sezonul următor, care va începe în toamna acestui an, este participarea la Campionatul Național Under 14 și calificarea în primele opt echipe ale țării, precum și selectarea a cel puțin trei fete la lotul național Under 14” – ne-a declarat profesorul Liviu Dochia.

În perioada următoare de pauză competițională, lotul de fete al secției de baschet a CS Câmpina va efectua un stagiu de pregătire începând cu luna august ce va cuprinde un cantonament pe litoral și unul la Câmpina.
Vă reamintim că secția de bashet a CS Câmpina și-a început efectiv activitatea în 2017, cu grupa de băieți antrenată de Cristina Potgieter, pentru ca în anul 2019 să-și facă debutul și grupa de fete antrenată de Liviu Dochia.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare