Știri

„BebeFest” 2019, un târg care a fericit mămici, pitici, tătici, bunici…

(P) Sute de viitoare și proaspete mămici au ajuns, în weekendul trecut, la Ploiești Shopping City, la BebeFest, singurul târg prahovean ce le este dedicat în întregime recent născătoarelor de ”pui de oameni” sau celor care se pregătesc să aducă pe lume bebeluși în 2019. Toți nou-născuții veniți pe lume anul trecut sau cei care vor simți în acest an palma medicului obstetrician peste părțile lor cele mai moi, vor avea de înfruntat o mare provocare. Căci peste 20-25 de ani, când se presupune că micuții de azi vor fi persoane active și responsabile, angajați într-o companie sau alta, când vor fi antreprenori sau vor avea joburi în țară sau în străinătate, absolut toți vor avea de făcut față unei mari provocări a viitorului. Nu trebuie să fii mare economist, sociolog sau mai știu eu ce eminent om de știință cu putere de anticipație a timpurilor ce vor să vină, ca să îți dai seama că, în ultima jumătate de veac, omenirea s-a dezvoltat și a evoluat exponențial, într-un ritm extrem de rapid, aproape nebunesc, și că peste două-trei decenii globalizarea, evoluția ”satului mondial”, va face planeta și populația sa de nerecunoscut. 
Înființat anul trecut sub patronajul Centrului Medical SanConfind, târgul BefeFest,  primul târg prahovean dedicat bebelușilor, gravidelor și proaspetelor mame, și-a încheiat, la finele ultimei zile a săptămânii trecute, a doua ediție. Așa cum anticipam, a doua ediție a reprezentat, în același timp, și a doua reușită.  Locul de desfășurare a fost același: Ploiesti Shopping City – în zona scărilor rulante. În august 2018, Centrul Medical SanConfind și Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova (APDT Prahova, www.visitprahova.ro), au organizat pentru prima dată acest eveniment deosebit, o premieră pentru județul nostru. Singurul târg prahovean special conceput pentru viitoare mămici, pentru pitici, tătici și bunici (cum susține și logo-ul evenimentului), s-a bucurat, anul trecut, de o mare audiență în cele trei zile de desfășurare, pe la standurile sale oprindu-se, cu mult interes, mii de vizitatori, dintre care numeroase mămici împreună cu bebelușii lor. Anul acesta, numărul vizitatorilor a fost mai mare decât în ediția precedentă, ceea ce i-a bucurat pe organizatori și i-a făcut să simtă că, pentru BebeFest, viitorul sună bine. Toți cei interesați de acest eveniment (ce a fost, și la această ediție, presărat cu numeroase surprize, seminarii și acțiuni conexe), nu au regretat atunci când au vizitat standul SanConfind, precum și standurilor celorlalte firme participante la târg (producători de articole pentru nou-născuți și sugari). Numărul vizitatorilor a întrecut așteptările organizatorilor. Dacă în prima zi a Târgului, vineri, 29 martie, numărul vizitatorilor a fost mai mult decât mulțumitor, în următoarele zile ale evenimentului (30 și 31 martie 2019), afluența vizitatorilor a fost mai mult decât se așteptau organizatorii. 
Vineri, 29 martie 2019, la ora 11.00, a avut loc deschiderea oficială a evenimentului, la care au participat reprezentanți ai APDT Prahova, ai Universității Petrol-Gaze Ploiești, ai Camerei de Comerț și Industrie Prahova, ai Primariei Poiana-Câmpina, precum și ai altor colaboratori care au contribuit la realizarea și succesul evenimentului. După alocuțiunile de început, au urmat mai multe programe artistice asigurate de trupe de balet și dans modern (copii – de la Clubul Diafan, și studente de la Universitatea Petrol-Gaze Ploiești).
În fiecare zi s-au desfășurat concursuri antrenante pentru copii, în cadrul cărora s-au împărțit premii celor mici. În aceeași zi, la ora 17.00, în cadrul unui eveniment al companiei Medimfarm, principalul sponsor al târgului, a avut loc o prezentare a produselor Sauvinox. Apoi, au urmat acțiuni susținute de medici de la Centrul Medical SanConfind, venite în sprijinul viitoarelor și proaspetelor mămici: ”Particularități ale pielii nou-născutului și sugarului” (a prezentat dr. Răzvan Bucur), ”Vaccinurile – pro și contra” (dr. Monica Brânzea), ”De vorbă cu medicul stomatolog – tehnici pentru un periaj corect”. 
A doua zi a târgului, sâmbătă, 30 martie 2019, a început tot cu concursuri pentru pitici, la care, de asemenea, s-au acordat premii. De la ora 14.00 până la ora 18.00 au fost realizate evaluări kineto, prin cele mai moderne metode, de către kinetoterapeutul Cristina Tăbârcă de la SanConfind. 
Duminică, 31 martie, în ultima zi a Târgului, nu au lipsit concursurile pentru copii (cu premii, desigur). La mijlocul zilei, în intervalul 12.00 – 15.00, s-a desfășurat un curs de puericultură (Școala mamei), realizat cu ajutorul companiei Biogenis. 
Trebuie remarcată, de asemenea, participarea la acest târg a unor companii de renume din domeniul produselor necesare nou-născuților și sugarilor.
www.sanconfind.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare