Știri

Autorităţile locale, trase de mânecă în privinţa animalelor şi curăţeniei

Câmpina nu se poate lăuda cu oameni cu un spirit civic mult peste media naţională. Totuşi, mai sunt câteva excepţii care nu se sfiesc să tragă de mână autorităţile pe care le-au investit în acest sens şi să le arate problemele concrete care nu pot fi văzute din goana limuzinelor oficiale.Un astfel de om este Ion Suditu. Recent, acesta a transmis o scrisoare primarului Horia Tiseanu în care semnalează o serie întreagă de probleme cu care se confruntă urbea pe care Tiseanu o păstoreşte. Scrisoarea cu pricina a ajuns şi la redacţia noastră şi o publicăm integral.
“Domnule primar,Subsemnatul Ion Suditu solicit sprijinul Primăriei pentru rezolvarea unor probleme privind câinii comunitari, animalele de apartament şi curăţenia oraşului.În ultimul timp, nu ne-am mai confruntat cu situaţii din anii trecuţi, atunci când erau aduşi câini din alte zone, cu maşina şi eliberaţi în oraşul nostru. Totuşi, numărul câinilor comunitari este destul de mare, dar – în general – aceştia sunt castraţi şi s-au stabilit în anumite zone ale oraşului.O altă situaţie o reprezintă câinii de apartament ai căror stăpâni au murit sau care nu-i mai pot îngriji şi astfel ajung în stradă. Aceeaşi situaţie este şi în cazul pisicilor, care s-au cam înmulţit, ele stabilindu-se în zona habelor de gunoi.Propun autorităţilor locale să ia măsurile care se impun. Şi vă prezint câteva propuneri:1. Primăria să impună Asociaţiilor de Proprietari să prezinte un inventar al animalelor de apartament;2. Sanepidul sau altă autoritate locală să verifice apartamentele în cauză, urmărind starea de sănătate a animalelor, numărul lor şi starea de curăţenie a apartamentelor. Mulţi proprietari din diverse blocuri se plâng că unii vecini au un număr mare de animale, în special câini şi pisici, iar starea de curăţenie a apartamentelor respective lasă de dorit, deranjând prin mirosul care se degajă;3. Ar fi de dorit ca toate animalele din apartamente să fie înregistrate cu un “cip” prin care să poată fi identificate în cazul în care se pierd sau sunt eliberate pe stradă, din diferite motive;4. Ar trebui să existe un loc, un fel de azil al animalelor, unde acestea să poată fi duse;5. Este necesar să fie emisă o hotărâre a Consiliului Local prin care să se impună posesorilor de câini ca atunci când duc animalele la plimbare, să nu le mai lase pe spaţiile verzi, iar excrementele acestor animale să fie strânse de către stăpâni, aşa cum se procedează în ţările civilizate;6. Poliţia Comunitară ar trebui să urmărească respectarea acestei hotărâri care priveşte curăţenia oraşului. La fel ar trebui ca Poliţia Comunitară să urmărească şi să amendeze pe cei care mănâncă seminţe pe stradă şi aruncă resturile pe jos, pe cei care aruncă diverse gunoaie pe stradă şi nu în coşul de gunoi, pe cei care vandalizează coşurile de gunoi, băncile din parcuri şi de pe stradă şi geamurile refugiilor din staţiile de transport în comun, toate acestea urmând a se face în baza unei hotărâri a Consiliului Local.Poliţia Comunitară îşi face prea puţin simţită prezenţa în oraş şi prin parcuri. Îi văd numai alergând după ţigăncile care vând ciuperci şi mai puţin după cei care nu respectă curăţenia oraşului.
Vă mulţumesc, Ion Suditu”

Profitând de prezenţa edilului şef la obişnuita conferinţă de presă a Primăriei, l-am întrebat şi despre această scrisoare şi măsurile care ar putea fi luate. Răspunsul lui Horia Tiseanu a fost unul care nu necesită alte comentarii: “Da, am primit o scrisoare din partea d-lui Suditu, dar erau destul de multe lucruri acolo şi nu-mi mai aduc aminte toate detaliile. Oricum, îi vom da un răspuns, scrisoarea sa aflându-se la compartimentele de specialitate din cadrul Primăriei pentru formularea răspunsului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare