Știri

(Auto)Condamnare!

FCM Câmpina – Dunărea Giurgiu 0-2 (0-1)

Stadion: Poiana. Spectatori: circa 300.0-1, min. 37, IORDACHE – a reluat cu capul din 8 metri, de lângă Ţiclea şi Aristan, profitând de indecizia lui Mindileac, după centrarea de pe partea dreaptă de la C. Gheorghe;0-2, min. 64, CIOCÂRLAN – a şutat direct la vinclu dintr-o lovitură liberă de la 18 metri.FCM CÂMPINA: Mindileac – Dragomir, Aristan, Vodiţă – Ţiclea, Jecu (59 Ekwalla), Lădaru, Cristea (cpt) – Avram – Enache (72 D. Ene), Băia (60 Păştin). Rezerve neutilizate: Plachta – Ed. Bica, Marcu, Asaf Pahima. Antrenori: Vasile Cosarek (principal), Cristian Dumitru (secund).DUNĂREA: Dragne – C. Gheorghe, Ciocârlan (cpt), Damian, S. Constantin – V. Gheorghe, Cl. Vasile, Falemi, Ed. Nicola (84 Nistorache) – Bâtfoi (82 Coman), Iordache (75 Ochia). Rezerve neutilizate: Murariu – Lascarache, Comăneanu, Fărcăşanu. Antrenori: Ilie Stan (principal), Gabriel Diaconu, Narcis Coman (secunzi).Cartonaşe galbene: Dragomir (14), Ekwalla (80), Vodiţă (87)/ Iordache (28), Ed. Nicola (71), C. Gheorghe (88).Arbitri: Codruţ Nicoară (Râşnov) – Joszef Fodor (Od. Secuiesc), Cătălin Guloiu (Buzău) – Septimiu Burtescu (Târgovişte).Observator FRF: Alexandru Ilie (Craiova).
Cu „-16” la „adevăr”, Municipalul câmpinean era condamnată să nu facă nici un pas greşit pe propriul teren, astfel încât fiecare meci avea caracterul unuia decisiv. Chiar dacă nu au început rău jocul, câmpinenii au cedat treptat iniţiativa, iar în condiţiile în care nu pui în real pericol poarta adversă este foarte greu să înscrii, ce să mai vorbim să câştigi! De altfel, cu mici şi neînsemnate excepţii, ocaziile de gol la ambele porţi au venit numai în urma unor faze fixe sau după şablonul – şut centrare şi poate o deviază cineva…Prima ocazie apare în dreptul gazdelor, Avram reluând cu capul, din plonjon, centrarea lui Ţiclea, în minutul 7. Rând pe rând, ambele formaţii îşi trec în cont câteva faze de poartă – Dragomir (26), Cristea (34), pentru câmpineni, respectiv, Falemi (15), S. Constantin (17), C. Gheorghe (30). Tot în urma unei centrări s-a consemnat şi deschiderea scorului. C. Gheorghe centrează de pe partea dreaptă, mingea trece pe lângă fundaşii câmpineni, Ţiclea şi Aristan privesc mingea, iar Iordache, venit lansat, o loveşte cu capul şi o trimite în plasă, pe lângă Mindileac, rămas fără reacţie.Intraţi la cabine în dezavantaj, elevii lui Vasile Cosarek nu dau semne de revenire nici în prima parte a mitanului secund. Sesizând situaţia şi lipsa oricărei idei de joc, Cosarek schimbă mijlocaşul central şi un atacant (Jecu şi Băia) cu Ekwalla şi Păştin, dar până cei doi să se acomodeze cu jocul, Ciocârlan a transformat la vinclu o lovitură liberă, iar la 0-2 misiunea câmpinenilor devenea… imposibilă! Chiar şi în aceste condiţii, Păştin (min. 65 şi 72), şi D. Ene (min. 73), la prima atingere a balonului, ar fi putut readuce Municipalul în joc, dar odată cu apropierea minutului 90 era clar că jucătorii gazdelor nu mai pot întoarce soarta celor trei puncte. Practic, prin jocul prestat, câmpinenii s-au condamnat la retrogradare, pentru că „-19” la „adevăr” la felul în care evoluează Cristea şi coechipierii săi, Municipalul nu are nici o şansă. Şi e păcat!
Cosarek s-a trezit cu maşina… vopsită
În dimineaţa partidei, antrenorul Municipalului, Vasile Cosarek, şi-a găsit în parcare maşina vopsită. Dar, nu oricum… Cineva a vărsat dintr-o găleată vopsea roşu-cărămiziu peste Dacia de culoare gri a tehnicianului. Cine este autorul? Oficial, nu se ştie, dar mai multe surse din cadrul clubului ne-au declarat că singurul care a fost în conflict deschis cu tehnicianul Cosarek şi l-a ameninţat a fost jucătorul Marius Tudor, vorbindu-se că tatăl acestuia a tocmit mai mulţi „profesionişti” pentru a-l „atenţiona” pe Cosarek. S-a ajuns mult prea departe!

Ilie Stan s-a certat cu tribuna
La 0-2, spectatorii s-au supărat pe tehnicianul oaspeţilor, pe care au mai avut ocazia să-l vadă la meciuri pe „Poiana”, atunci când fostul stelist nu avea angajament. La un moment dat când Ilie Stan a aplaudat realizarea tehnică a unuia dintre elevii săi, un spectator a răbufnit: „Bine că-i aplauzi…” „Uite tabela!”, a fost replica lui Stan. „Ce faceţi, mă, cu astea trei puncte?”, a continuat spectatorul. „Jucăm fotbal!”, nu s-a lăsat tehnicianul. „Dacă aveai valoare rămâneai la Buzău”, a ţinut tribuna să aibă ultimul cuvânt.Cu puţin timp înaintea fluierului final, atunci când lumea deja pleca, Stan a fost luat din nou la rost. „O să-ţi dăm foc la casa de la Drăgăneasa!”, l-au ameninţat mai mulţi. Stan s-a mulţumit să zâmbească… Poate şi pentru că a vândut casa respectivă de anul trecut!
Un milion, preţul tăcerii!?
La tribuna a doua, la soare, printre localnici s-a aflat şi un grup destul de numeros de giurgiuveni, printre care şi primarul Lucian Iliescu. Pentru că la un moment dat unul dintre spectatorii localnici s-a luat de giurgiuveni, ofticat – poate – că aceştia aveau motive de bucurie la 2-0 pentru ei, unul dintre apropiaţii primarului Iliescu l-a chemat pe omul cu pricina şi i-a dat un milion de lei. „I-ai ca să taci din gură!”, i-a spus giurgiuveanul spectatorului respectiv. Reacţia oamenilor a fost una rapidă şi corectă: lumea i-a aruncat banii înapoi.
Trei echipe în tribună!
La stadionul „Poiana”, cu excepţia marilor derby-uri nu vine foarte multă lume. Sâmbătă, în tribune s-au aflat trei echipe – CSM Ploieşti şi naţionalele de senioare şi junioare ale României, ultimele două aflate în cantonament la Câmpina, înaintea unui turneu de pregătire în Bulgaria, unde vor pleca joi.

Vasile Cosarek, antrenor FCM Câmpina: „Este foarte greu să câştigi un joc când nu dai gol, iar adversarul te execută dintr-o lovitură liberă şi la o ezitare a apărării tale. Prima repriză am început-o destul de bine, chiar am dominat în unele momente, am avut şi câteva faze de gol, mai ales faze fixe. A urmat 0-1, apoi 0-2 şi, practic, nu am mai contat. Acum, misiunea noastră a devenit una imposibilă. Atât eu, ca antrenor, cât şi jucătorii, aşteptăm o decizie din partea preşedintelui Chiţu, pentru a vedea ce se va întâmpla în continuare”.

Ilie Stan, antrenor Dunărea Giurgiu: „Eram sigur că jucăm cu o echipă pe care era presiunea clasamentului şi i-am pregătit pe jucători mai ales psihic. Jocul m-a mulţumit numai parţial, dar trei puncte sunt trei puncte, mai ales că avem un program dificil în continuare. Felicit echipa pentru atitudine şi pentru faptul că de cinci etape nu am mai luat gol.. Îmi pare rău pentru echipa gazdă şi mai ales pentru eforturile pe care ştiu că le face preşedintele Chiţu”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare