Știri

Au început să apară „bubele” fostei administrații câmpinene

Luni, 2 noiembrie, la propunerea primarului Alin Moldoveanu, Consiliul Local Câmpina a dat un acord de principiu executivului Primăriei pentru demararea procedurilor de obținere a eșalonării corecțiilor financiare în valoare de 6,4 milioane de lei aplicate administrației locale pentru neregulile constatate la mai multe proiecte cu fonduri europene. 
Dacă în ceea ce privește corecția referitoare la proiectul „Calea Dacia” este de notorietate faptul că bugetul public ar putea suporta, după o eventuală sentință judecătorească definitivă defavorabilă, un prejudiciu de 5,54 milioane de lei, în ceea ce privește alte corecții, mai mici, nu s-a știut mare lucru până la ședința extraordinară amintită, atunci când primarul Moldoveanu a vorbit în amănunt despre aceste corecții aplicate administrației publice câmpinene.
Potrivit declarațiilor acestuia, celelalte corecții financiare cu care se confruntă administrația locală au fost aplicate pentru proiectul „Restaurarea, dotarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural – Muzeul memorial B.P. Hasdeu” (în valoare de 594.657,67 RON) și pentru un proiect privind „sprijinul, integrarea și incluziunea socială” (în valoare de 308.454 RON). 
Potrivit surselor noastre, cea referitoare la ultimul dintre aceste proiecte ar fi venit pe fondul unei anchete făcute de DLAF, în urma căreia reprezentanții legii au identificat mai multe nereguli în derularea proiectului cu fonduri europene, printre care și achizițiile de servicii și echipamente neconforme cu cerințele proiectului. 
În ceea ce privește proiectul „Restaurarea, dotarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural – Muzeul memorial B.P. Hasdeu” (care o perioadă de implementare de 36 de luni începând cu data de 4.09.2018) se pare că valoarea corecției este de 5% din valoarea totală a proiectului. Până în momentul de față nu am aflat care sunt motivele aplicării acestei corecții. 
Cum vor reacționa noii aleși la toate aceste „bube” moștenite de la fosta administrație, rămâne de văzut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare