Știri

Asociația We All Matter lansează proiectul „ÎMPREUNĂ REUȘIM!”, pentru susținerea emoțională a copiilor, părinților și profesorilor pe perioada pandemiei

Asociația We All Matter lansează proiectul „Împreună reușim! Ateliere psihoeducaționale pentru copii, părinți și profesori”.
Proiectul se derulează pe o perioadă de 6 luni, începând cu data de 15 martie. Acesta constă în 35 de întâlniri online, concepute sub forma unor ateliere interactive, la care vor participa 110 persoane (copii, părinți și profesori), din mediul rural, din localitățile Florești Prahova și Braniștea Galați.
Scopul proiectului este acela de a aborda o problemă actuală, generată de pandemie și de restricțiile impuse de autorități: starea emoțională precară a elevilor și a adulților resursă din viața lor – părinții și profesorii. Toate atelierele vor fi susținute de specialiști în domeniile psihologic și psihoeducațional și vor viza creșterea stimei de sine a copiilor și înțelegerea/gestionarea schimbărilor aduse de contextul actual, dar și împuternicirea adulților pentru ca aceștia, la rândul lor, să îi poată susține pe copii.
Intervențiile noastre îi vor sprijini pe elevii adolescenți să traverseze cu bine perioada pandemiei, în care contactele sociale cu prietenii și colegii lor sunt limitate, să identifice și să își gestioneze emoțiile, să recunoască și să știe să intervină în cazul în care ei sau prietenii lor sunt victime ale bullyingului, să învețe să își exprime și să își argumenteze ideile, să își cunoască drepturile și să le ceară asertiv.
Abordarea pluridisciplinară a proiectului, care vizează și lucrul cu persoanele resursă din viața copiilor (părinții și profesorii), constă în susținerea tuturor celor implicați în acest proces în înțelegerea, acceptarea și găsirea de soluții adaptate nevoilor lor pentru fiecare situație întâmpinată.
Proiectul este derulat de Asociația We All Matter cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.
Mai multe detalii puteți citi pe pagina de Facebook a Asociației We All Matter (https://bit.ly/3tQFAvT) sau pe website https://bit.ly/3n7tbBs.
Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.
Contact: Budeanu Larisa, Manager de proiect, +40 722 425 622, contact@weallmatter.ro

Despre Active Citizens Fund România

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul esteadministrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și FrivillighetNorge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 Euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesațiwww.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.org.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare