BREAKING NEWSȘtiri

Asociația Sindrom Down Câmpina organizează cea de-a VIII-a ediție a spectacolului „Culoarea este în suflet”

Cu ocazia Zilei Mondiale a Persoanelor cu Sindrom Down, Asociația Sindrom Down din Câmpina organizează cea de-a VIII-a ediție a spectacolului „Culoarea este în suflet”.
Evenimentul, care va avea loc sâmbătă, 22 martie, de la ora 16:00, la Casa de Cultură „Geo Bogza”, aduce pe aceeași scenă artiști cunoscuți precum: Ileana Șipoteanu, Elena Sima, George Rotaru, Florica Jinga, Ioana Sandu, dar și Adrian Ciucă – organizator al evenimentului și cel care coordonează activitatea Asociației Sindrom Down din Câmpina.
Dansatorii Ansamblului Folcloric Ghiocelul al Casei de Cultură ”Geo Bogza” (coregraf Cristi Colezea), vor fi prezenți, ca de fiecare dată, pentru a încinge atmosfera, iar DJ Andrei Csatlos se va ocupa de partea de sunet.
Publicul este invitat să participe contra unei donații minime de 30 de lei, sumele strânse urmând să fie direcționate, ca de obicei, către Asociația Persoanelor cu Sindrom Down din Câmpina.

Fondată în 1991 de un grup de părinți ai persoanelor cu Sindrom Down, Asociația Sindrom Down Câmpina are ca scop principal sprijinirea persoanelor cu această afecțiune, a familiilor lor și a celor care le îngrijesc. După ani de activitate în regim de centru de zi, asociația a înființat Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Sindrom Down „Ștefan Ionescu”, un serviciu social rezidențial unic în județul Prahova. Acest centru oferă sprijin specializat pentru persoanele adulte cu Sindrom Down, contribuind la menținerea și dezvoltarea potențialului lor personal.

Situația persoanelor cu Sindrom Down în România

„Incidența nașterilor copiilor cu sindrom Down în România nu este cunoscută, nici măsurată, nici monitorizată și nici estimată. Aceasta se raportează la incidența nașterilor în lume. În România nu există un registru citogenetic”. (sursa: www.sindrom-down.ro).
Incidența Sindromului Down variază în funcție de regiune, factori demografici și accesul la servicii de sănătate. La nivel global, se estimează că 1 din 700 până la 1 din 1.000 de nou-născuți este diagnosticat cu Sindromul Down.
În România, în fiecare an, cel puțin 1 copil din 1.000 de nou-născuți se naște cu Sindromul Down, 48% dintre femei neștiind că există teste de screening care pot depista această boală.
Un studiu desfășurat în 2021 la nivelul țării noastre de către Comisia Europeană evidenția existența a 4.420 de persoane diagnosticate cu sindrom Down, în timp ce statistici neoficiale atestă faptul că numărul acestora este de aproximativ 30.000.
În acest context, Asociația Sindrom Down Câmpina rămâne un pilon important în sprijinirea acestei comunități, oferind nu doar servicii de îngrijire, ci și oportunități de socializare și dezvoltare personală. Spectacolul „Culoarea este în suflet” este doar unul dintre evenimentele organizate pentru a conștientiza publicul și a strânge fonduri necesare susținerii acestor inițiative.

Un comentariu

  1. O s-o vedem și pe doamna consilieră Duran dansînd pe scenă că trebuie să justifice și ea salariul … „pleacă ai noștri, vin ai noștri, noi rămînem tot ca proștii”

Redacția Oglinda încurajează un schimb de idei liber și deschis. Cu toate acestea, vă rugăm să evitați limbajul vulgar, atacurile la persoană, amenințările sau incitările la violență. Orice mesaj care conține injurii, amenințări sau discurs de ură bazat pe rasă, etnie, religie, orientare sexuală sau alte caracteristici personale va fi șters. Mulțumim pentru înțelegere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare