Știri

Aroganţa a fost subiectul principal al ultimei ediţii a Cafenelei liberale Brătianu

„Este aroganţa o trăsătură cu care ne naştem?”, „Când se termină spiritul de competitivitate, dorinţa de a fi cei mai buni şi când începe aroganţa, autosuficienţa, impresia că suntem superiori celorlaţi?”. „Cât mai suntem dispuşi să suportăm aroganţa celor din jur şi cum trebuie sancţionată?. Iată doar câteva din multele întrebări la care au încercat a găsi răspuns invitaţii publicistului Florin Frăţilă, în cadrul Cafenelei Liberale Brătianu. Ajunsă deja la cea de-a treia ediţie, acţiunea, care a avut loc la sediul PNL Câmpina, vineri seară, a fost una cu totul specială, dacă ne raportăm la numărul mare de tineri care au luat parte la discuţii. Încă de la debutul Cafenelei, moderatorul Florin Frăţilă şi-a exprimat intenţa de a reuni în cadrul acestor întâlniri cât mai mulţi tineri, care să îşi exprime părerile. „La Cafenea vor fi invitaţi oameni care nu au neapărat legătură cu PNL. Aici vrem să aducem cât mai mulţi tineri, cât mai mulţi oameni cu preocupări diferite. Ne interesează diversitatea. Dacă discuţiile alunecă, de multe ori, şi în zona politică, nu e neapărat intenţia mea”. De remarcat că, dacă la primele două ediţii, prezenţa tinerilor a fost timidă (în sală au fost 3, 4 elevi), de data aceasta, din cei aproximativ 20 de invitaţi, jumătate au fost adolescenţi. „Un mare câştig pentru noi”, a concluzionat Frăţilă, încântat de cum au decurs discuţiile. Revenind la tema Cafenelei, cei mai mulţi invitaţi au vorbit despre un mare pericol la care asistăm şi la care suntem supuşi cu toţii, în societatea actuală: aroganţa însoţită de putere. „Nimic nu e mai grav decât un om care are aroganţa de a crede că ştie tot şi care are şi puterea necesară de a decide soarta altora”, au spus câţiva invitaţi. Pentru a întări cele spuse, Florin Frăţilă a concluzionat citând: „Prea adesea aroganţa acompaniază puterea şi nu trebuie să presupunem vreodată că dreptatea este de partea celui puternic. Utilizarea puterii trebuie mereu însoţită de alegeri morale”.

2 Comentarii  

  1. Ar trebui sa ne ascultam copii,pentru ca ei au intotdeauna dreptate.
    Atata timp cat oamenii de valoare sunt imprastiati prin diverse partide unde exista si alti oameni cu diverse ambitii,materiale,sociale,de a ajunge cat mai sus in lantul trofic al puterii,nu vom putea face o ecologizare nici macar a mediului ce sa mai vorbim de spirit unde un lider trebuie sa detina calitati deosebite pentru a creea plusvaloare in cadrul grupului.
    Nu putem face o lume mai buna cu oameni meschini cu gandiri diabolice de a incasa mult si imediat pentru cel putin 7 generatii,iar altii sa plateasca ce ei au incasat.

Redacția Oglinda încurajează un schimb de idei liber și deschis. Cu toate acestea, vă rugăm să evitați limbajul vulgar, atacurile la persoană, amenințările sau incitările la violență. Orice mesaj care conține injurii, amenințări sau discurs de ură bazat pe rasă, etnie, religie, orientare sexuală sau alte caracteristici personale va fi șters. Mulțumim pentru înțelegere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare