Știri

Arbitrii şi observatorii prahoveni au avut probleme serioase la examinări

Şapte arbitri prahoveni din Liga a III-a nu au trecut testele!
Comisia Centrală a Arbitrilor a anunţat componenţa loturilor din ligile a doua şi a treia, arbitrii şi arbitrii asistenţi care nu se regăsesc pe lista publicată de CCA însemnând că nu au promovat testele fizice sau cele teoretice susţinute cu câteva săptămâni în urmă.
Din Prahova, nu au promovat testele arbitrii Viorel Căunei (Plopeni), Haralambie Ion (Bucov) şi arbitrii asistenţi Andrei Achimescu, Gabriel Banu, Marius Diaconu (toţi Ploieşti), Roxana Bănăseanu (Câmpina) şi Emil Pascu (Măgureni), toţi din cadrul Ligii a III-a.
Mai mulţi membri ai Comisiei Judeţene de Arbitri au avut şi ei probleme
Comisia Centrală a Arbitrilor a dat publicităţii şi listele observatorilor pentru partidele din ligile a II-a şi a III-a. Dacă singurul plus poate veni din cooptarea fostului preşedinte al arbitrilor prahoveni, Gheorghe Andrei, în lotul Ligii a II-a, alături de Silviu Crângaşu şi Marian Deaconu, în schimb, la Liga a III-a… e jale!
La Liga a III-a au fost acceptaţi doar: Mihai Ion, Cristian Lefter, Mihai Dogaru, Gheorghe Biziniche şi Constantin Miclea. Unul dintre vicepreşedinţii lui Deaconu, Constantin Safta, nu a trecut testarea teoretică, la fel ca şi Mihail Ionescu „Meserie” şi Viorel Badea. Cu ce „obraz” le vor mai ţine aceştia lecţii tinerilor arbitrilor din judeţ?!
Amorăriţei a luat testele şi a debutat în noul sezon
Vineri după-amiază, arbitrul câmpinean Mihai Amorăriţei a arbitrat partida Comprest Bucureşti – Callatis Mangalia, contând pentru prima etapă a Ligii a III-a. Astfel, după ce a trecut testele care au dat serios de furcă multora, Amorăriţei a debutat în noul sezon din Liga a III-a, încă din prima etapă. Amorăriţei a arbitrat foarte bine un joc care nu a fost deloc uşor. A fost nevoit să acorde 6 cartonaşe galbene, câte 3 pentru fiecare tabără, iar scorul final a fost 4-1 în favoarea oaspeţilor, care au condus cu 4-0.
Oaspeţii s-au dovedit o echipă mai robustă şi mai experimentată. Interesant este că în rândurile sale au evoluat şi doi jucători care au fost legitimaţi în anii trecuţi la Câmpina – este vorba de atacantul M. Ene şi de fundaşul central Floricel. De asemenea, la gazde a jucat Enache, un fotbalist care a trecut în cariera sa şi pe la Tricolorul Breaza.
Amorăriţei a fost asistat în partida de la Bucureşti de Ionuţ Duţu (Târgovişte) şi Dragoş Radu (Piteşti), observatori fiind Eugen Panait (Popeşti Leordeni) şi Ion Pop (Bucureşti).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare