BREAKING NEWSȘtiri

Ana Blandiana își lansează la Câmpina ultimul volum memorialistic

A 40-a ediție a Seratelor Culturale Elstar va fi marcată în după-amiaza zilei de 3 septembrie, printr-un eveniment de excepție, elitist și spiritual, dar adresat tuturor câmpinenilor deopotrivă ce iubesc cultura adevărată: lansarea în Câmpina a ultimului volum memorialistic al cunoscutei poete și publiciste Ana Blandiana, care revine la Câmpina pentru a treia oară în ultimii ani.

„Într-un anume fel, această carte continuă Falsul tratat de manipulare. Așa cum aceea nu era o carte de memorii, deși era construită din fragmente de amintiri, aceasta nu este o carte de călătorii, deși capitolele ei descriu întâmplări din străinătate. Folosesc acest termen, străinătate, cu întreaga greutate pe care o avea înainte de ’89; în ultimii treizeci de ani, amestecul lumilor l-a erodat și l-a golit de conținut – nu numai prin dispariția frontierelor, ci și prin sentimentul de înstrăinare de acasă. Acest sentiment ciudat este mai apăsător azi decât în timpul dictaturii, pe care o simțeam ca pe o apăsare exterioară, nu lăuntrică, în profunzime, ca acum. În Fals tratat de manipulare am încercat să compun din fragmente de amintiri un portret al țării. Acum este vorba despre lume.“ – Ana Blandiana.

Evenimentul, organizat în parteneriat cu Primăria Câmpina, este programat de la ora 18.00, la Librăria Elstar și îl avea avea ca amfitrion pe Codruț Constantinescu. Prezintă prof. dr. Christian Crăciun. La final este inclusă şi o sesiune de autografe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare