Știri

Aleea Parcului – un exemplu al dezinteresului administraţiei locale faţă de câmpineni

Mai ales în campaniile electorale, fiecare candidat îşi aduce aminte de toate cartierele din urbea sa, de toate străzile şi de toţi oamenii. Candidaţii se întrec în promisiuni pentru fiecare cartier în parte, pentru fiecare stradă, dacă ar putea, pentru fiecare om. Doar-doar vor obţine voturi! Câmpina nu face excepţie… Totuşi, în cel de-al doilea municipiu al judeţului, există şi locuri care par uitatede lume, oaze de linişte şi verdeaţă, dar pe unde nu a mai trecutde ani întregi nici un reprezentant al administraţiei locale. Un astfel de loc din Câmpina este Aleea Parcului.

„N-a mai trecut nimeni p-aici de pe vremea lui Tudor!”
Pe Aleea Parcului locuiesc 16 familii, printre care şi cea a fostului prim-secretar Petre Câmpeanu, ultimul conducător al Câmpinei din perioada comunistă. Vremuri apuse, pentru că un raid prin această zonă te lămureşte că nu s-a mai investit nimic de ani buni. Iar oameni sunt foarte supăraţi. Unul dintre ei este Ioan Vasiloiu, care locuieşte în zonă şi care este teribil de dezamăgit de lipsa de interes a autorităţilor: „Domne’ pe noi, aic, nu ne mai bagă nimeni în seamă… N-a mai trecut nimeni de la Primărie de pe vremea lui Tudor! Şi avem foarte multe probleme. Suntem o comunitate mică, de numai 16 familii, dar cred că merităm şi noi un minimum de respect şi condiţii civilizate de trai”.

Pământ, mizerie şi dezinteres total

În câteva cuvinte, cam aceasta ar fi caracterizarea zonei. „Numai noi am făcut amenajări aici. Nimeni nu ne-a întrebat nimeni nimic! Există o porţiune din această stradă care, pur şi simplu, nu este asfaltată, este cu pământ, ca pe timpurile străvechi. Câmpina are, totuşi, pretenţii de municipiu! În acea porţiune, terenul este şi mai lăsat, se strânge apă şi ne intră în curţi sau chiar în case. Fiecare ne-am mai înălţat terenul din curte pentru a împiedica intrarea apei, dar există o gură de canalizare, pe care folosit-o Institutul din apropiere, situată chiar în poligonul auto. Nu se vrea, pentru că ar fi nevoie numai de o investiţie minimă pentru a ne asigura şi nouă condiţii bune. Pe spaţiul verde din jurul aleii, până în parcul de pe strada Schelelor, era o mizerie de nedescris, o adevărată şerpărie că-ţi era şi frică să intri pe acolo. Tot noi, mai mulţi vecini, am încercat să facem curăţenie, dar trebuie să se implice şi administraţia locală. Tot în această zonă există şi o habă de gunoi, care se află pe o platformă betonată, dar ar trebui înconjurată, îngrădită şi protejată pentru ca vântul să nu mai zboare toate mizeriile din ea. De asemenea, ar trebui realizat un sifon pentru a se putea asigura scurgerea apelor şi pentru a se putea spăla periodic această platformă, conform normelor europene”, a mai spus Ioan Vasiloiu.


„Nici apă în curte nu vor să mai avem!”

Oamenii de pe Aleea Parcului sunt supăraţi nu numai pe Primăria Câmpina, ci şi pe operatorul de apă – HidroPrahova. „Acum vreun an, cam pe vremea asta, ne-au oprit apa în curte. Pentru că aşa au fost construite casele, noi avem apă în casă printr-o ţeavă care vine prin pivniţă, iar pentru pompa din curte este o ţeavă de apă separată. Alimentarea se face din sursa Siliştea, nu de la Paltinu, aşa că, în mod normal, Compania Publică sau cine se ocupă de serviciul acesta, n-are nici o treabă… Deşi ne opriseră apa, câteva luni tot ne-au mai taxat în sistem pauşal! Le-am dat telefon şi ne-au oprit apa de tot. Noi avem apometre pentru apa din casă, dar ei vor să facem altă instalaţie pentru pompa din curte. Eu sunt de acord să punem apometre, dar nu să spargem noi ziduri, să săpăm prin toată curtea, că cine ştie pe unde o fi conducta?! Noi nu vrem decât să avem apă şi la pompa din curte pentru a ne putea întreţine spaţiul verde, dar ei nici apă în curte nu vor să mai avem!” – a încheiat extrem de supărat Ioan Vasiloiu.Dorind să lămurim lucrurile am discutat cu Simona Neagu, coordonator tehnic la Serviciul de Distribuţie Apă din cadrul HidroPrahova, care a declarat: „Fiecare proprietate trebuie să aibă un singur branşament. Nu ştiu ce li se pare atât de greu să realizeze racordarea pompelor din curte la reţeaua publică, în condiţiile în care noi nu avem nimic împotrivă să aibă câte pompe vor, dar pe conductele cu alimentare din sursa Siliştea nu le putem garanta furnizarea apei 100%. Asta e toată problema!”


Dincolo de găsirea (sau nu) a unor soluţii pentru problemele punctuale ridicate de locuitorii de pe Aleea Parcului, această zonă rămâne un exemplu nefericit al dezinteresului administraţiei locale faţă de problemele rale ale cetăţenilor.

Redacția Oglinda încurajează un schimb de idei liber și deschis. Cu toate acestea, vă rugăm să evitați limbajul vulgar, atacurile la persoană, amenințările sau incitările la violență. Orice mesaj care conține injurii, amenințări sau discurs de ură bazat pe rasă, etnie, religie, orientare sexuală sau alte caracteristici personale va fi șters. Mulțumim pentru înțelegere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare