BREAKING NEWSȘtiri

Ai terminat școala? Alege să fii pe cont propriu!

Consiliul Județean Prahova a început o campanie de informare a tinerilor absolvenți ai instituțiilor de învățământ despre locurile de muncă disponibile în județ, dar și despre indemnizația de șomaj pe care aceștia o pot obține în cazul în care nu au reușit să se încadreze în muncă.
”Eşti proaspăt absolvent al unei instituţii de învăţământ (gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior) şi-ţi doreşti să nu mai stai la „mâna“ părinţilor? Atunci, este bine să ştii că sunt mulţi agenţi economici în judeţ care te vor în echipa lor. Chiar dacă nu ai experienţă!
Şi dacă nu ştii încă la ce uşi să baţi pentru a-ţi lăsa CV-ul, atunci mergi la Agenţia Judeteană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Prahova, unde vei fi înregistrat în bazele instituţiei, vei primi toate informaţiile necesare şi vei fi îndrumat în a-ţi găsi job-ul potrivit.
Nu te gândi că-ţi trebuie un munte de acte sau „faimosul“ dosar cu şină, ci doar:
– actul de identitate;
– diploma de absolvire sau adeverinţa din care să rezulte data absolvirii;
– declarație pe proprie răspundere- privind starea de sănătate – https://bit.ly/3w65lsY
– acord de utilizare a datelor cu caracter personal–https://bit.ly/3tNoler
Înregistrarea ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă, în termen de 60 de zile de la absolvire, este o etapă prealabilă și obligatorie în vederea obținerii indemnizației de șomaj în cazul în care nu ai reușit să te încadrezi în muncă potrivit pregătirii profesionale în termenul menționat.
În cazul absolvenţilor de liceu, indiferent dacă au promovat sau nu examenul de Bacalaureat, termenul de 60 de zile se calculează din ziua următoare datei absolvirii studiilor stabilită prin regelementările normative în vigoare.
În cazul elevilor care nu au situaţia școlară încheiată la toate materiile, termenul de 60 de zile se calculează de la data promovării examenului/examenelor de corigență, data înscrisă în adeverinţa eliberată de instituţia de învăţământ.
Informaţii suplimentare despre locurile de muncă disponibile, dar şi despre indemnizaţia de şomaj, găsiţi și pe site-ul instituției www.anofm.ro” – se arată în postarea făcută de Consiliul Județean pe pagina sa de socializare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare