Știri

Administrația locală vrea să reducă cu 50% chiriile pentru terasele de alimentație publică

Consiliul Local Câmpina va lua în discuție azi, 25 iunie, un proiect de hotărâre privind stabilirea unor măsuri referitoare la funcționarea teraselor de alimentație publică amplasate pe domeniul public al orașului.

Potrivit expunerii de motive ce însoțește proiectul de hotărâre semnat de primarul Horia Tiseanu și viceprimarul Adrian Pițigoi, „promovarea proiectului de hotărâre are la bază adresa înregistrată la Primăria Câmpina prin care mai multe societăți comerciale solicită anularea chiriilor datorate și extinderea suprafețelor teraselor în contextul epidemiei COVID-19 care a condus la diminuarea activității și implicit a cifrei de afaceri” și vine totodată în sprijinul societăților comerciale pentru menținerea locurilor de muncă. 
Cei doi inițiatori au propus „suplimentarea suprafețelor teraselor acolo unde spațiul permite, astfel încât să nu fie afectată circulația pietonală, precum și reducerea cu 50% a chiriilor aprobată de autoritatea deliberativă pentru astfel de activități”.
În același document se mai arată că „măsura propusă va fi aplicată pentru perioada în care sunt instituite reguli de distațare fizică, în contextul epidemiei de coronavirus, conform legii ce reglementează starea de alertă”.
Dacă legislativul local va vota acest proiect de hotărâre în forma propusă de inițiatori, proprietarii teraselor amplasate pe domeniul public vor plăti:
  • pentru zona A – 11,5 RON/ mp/ lună în loc de 23 RON/ mp/ lună; 
  • în zona B – 10 RON/ mp/ lună în loc de 20 RON/ mp/ lună; 
  • în zona C – 8 RON/ mp/ lună în loc de 16 RON mp/ lună;
  • în zona D – 7 RON/ mp/ lună în loc de 14 RON/ mp/ lună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare