Știri

Absenţă în masă de la şedinţa Consiliului Local Câmpina

Şedinţa ordinară lunară a Consiliului Local, programată ieri, 26 martie, în sala mică a Casei de Cultură „Geo Bogza”, a fost una cât se poate de „ciudată”, potrivit declaraţiilor preşedintelui de şedinţă, consilierul municipal Adrian Dochia. Acesta ne-a relatat pe scurt, într-o intervenţie telefonică, atmosfera nefirească a dezbaterilor pe marginea proiectelor de hotărâre, în contextul în care 15 dintre consilierii municipali au lipsit de la şedinţă, preferând să rămână la domiciliu (fără să îi luăm în calcul pe cei doi consilieri demisionari ai ALDE care nici până în prezent nu au fost înlocuiţi), în timp ce doar doi au fost prezenţi în sala de şedinţă.
„A fost o atmosferă cât se poate de ciudată la şedinţa de Consiliu Local, pentru că doar eu şi viceprimarul Adrian Piţigoi am fost prezenţi în sală din toţi consilierii cu drept de vot, alături de primarul Horia Tiseanu şi o parte din reprezentanţii aparatului de lucru al Primărei. Am discutat proiectele de pe ordinea de zi alături de domnul primar, iar la punctul Diverse, ceilalţi colegi puneau întrebări prin mesajele trimise pe telefon într-un grup de WhatsApp. Pe mine m-au nominalizat preşedinte de şedinţă pentru că eram singurul disponibil să îndeplinească această obligaţie. Până la urmă ne-am descurcat, mai greu, dar a ieşit bine. Proiectele au fost votate de toată lumea şi printre hotărârile adoptate se numără şi una foarte importantă, referitoare la alocarea unor sume de bani pentru Spitalul Municipal Câmpina şi Spitalul de Psihiatrie Voila. La Municipal am alocat 300.000 lei, iar la Voila 60.000 lei, sume absolut necesare celor două instituţii în aceste momente de criză” – ne-a declarat Adrian Dochia. 
De remarcat faptul că mulţi dintre consilierii municipali care au preferat să rămână la domiciliu şi să voteze prin corespondenţă au vârste ce depăşesc 65 de ani, decizia lor fiind astfel pe deplin justificată în contextul pericolului la care se pot supune. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare