Știri

A fost aprobată data alegerilor locale de către guvern

Camera Deputaţilor a decis astăzi că 27 septembrie este data la care românii sunt aşteptaţi la vot pentru alegerile locale din anul 2020. 
Proiectul a fost votat cu 253 de voturi “pentru”, doua voturi “împotrivă”, şi 36 de “ abţineri”. 
Candidaturile vor putea fi depuse până pe 18 august, iar campania electorală va începe pe 28 august şi se va încheia cu o zi înainte de desfăşurarea alegerilor din 27 septembrie. 
Deputaţii au respins şi amendamentul USR care propunea ca alegerile să se desfăşoare în decursul a două zile, 26 şi 27 septembrie, pentru a proteja sănătatea cetăţenilor având în vedere pandemia de coronavirus. 
Foto: Shutterstock
De asemenea, primul-ministru are convingerea că, până la acea dată, numărul cazurilor de persoane infectate cu noul virus SARS-CoV-2 va scădea. 
Parlamentarii au inclus și o prevedere ca personalul să beneficieze de materiale de protecție sanitară. Membrii birourilor electorale, personalul tehnic auxiliar, persoanele acreditate, delegaţii acreditaţi, operatorii de calculator, personalul de pază şi alegătorii pot primi, în mod gratuit, materiale de protecţie sanitară, în condiţiile stabilite prin hotărârea Guvernului privind măsurile tehnice necesare bunei organizări şi desfăşurări a alegerilor locale prevăzută de Legea nr. 84/2020 în vederea prevenirii şi combaterii efectelor pandemiei de COVID-19. 
Materialele sanitare, precum şi igiena şi dezinfecţia localurilor de vot se asigură de Ministerul Sănătăţii, iar transportul şi distribuirea acestora se asigură prin grija MAI şi a instituţiilor prefectului, cu sprjinul primarilor, prevede un alt amendament. 
Alegerile ar putea să fie amânate în funcţie de evoluţia epidemiologică a noului coronavirus în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare