Știri

64,15% din totalul unităţilor de învăţământ din Prahova vor începe noul an şcolar în scenariul „verde”, 34,46% în scenariul „gaben”, restul în scenariul „roşu

Inspectorul şcolar general Constantin Pisău a declarat că mai mult de jumătate din unităţile de învăţământ din judeţul nostru vor începe cursurile în scenariul verde, un sfert din elevi vor merge la şcoală prin rotaţie conform scenariului galben, iar restul vor urma cursurile de acasă conform scenariului roşu. 
Foto: ziare.com

Potrivit informaţiilor de ultimă oră, nouă unităţi de învăţământ din judeţ se încadrează în scenariul „roşu” fiind localizate în comunele Starchiojd şi Talea, iar trei dintre ele sunt în Ploieşti, fiind vorba despre postliceale cu profil sanitar. Pentru acestea din urmă, având în vedere specificul activităţii care presupune desfăşurarea pregătirii practice în unităţi sanitare cu paturi, DSP a propus scenariul 3, întrucât elevii nu pot avea acces, în această perioadă, în spitale, informează Agerpres. 
De asemenea, ca urmare a analizei DSP Prahova au fost scoase din scenariul „roşu” unităţile de învăţâmânt din Boldeşti-Scăeni şi Filipeştii de Târg, întrucât rata mare de infectare este determinată de focare existente aici, dar care sunt izolate şi nu au legătură cu transmiterea comunitară. Prin urmare, a fost propusă de către DSP şi aprobată în cadrul CJSU varianta de lucru a scenariului „galben”. 
Potrivit declarațiilor inspectorului Constantin Pisău, elevii din Prahova ar urma să primească 6.348 de tablete dintr-un necesar de aproximativ 15.000. „Din cele 250.000 de tablete pe care le-a promis Ministerul Educaţiei, au fost licitaţiile efectuate doar pe trei loturi, care au fost împărţite pe regiunile de dezvoltare. Prahova fiind în Sud-Muntenia a fost lotul 7. Lotul 7 a trecut de licitaţie şi avem promisiunea că până luni vom primi de la minister din acest lot 7 un număr de 6.348 de tablete. Necesarul ar fi mai mare, undeva la 15.000 de tablete pe tot judeţul” a explicat Pisău. 
În ultimele zile, se pare că aproximativ 10 profesori din Prahova au semnat cereri de pensionare anticipată din cauza pandemiei, urmând a fi înlocuiţi cu candidaţi care au susţinut examenul de titularizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare