Știri

14 -20 mai a fost Săptămâna Naţională a Voluntariatului

X-treme Brothers au susţinut campania „Fii activ! Fii voluntar!” a Fundaţiei Zamolxes
Peste 170 de organizaţii, instiţutii şi grupuri de iniţiativă din 34 de judeţe ale ţării şi capitală au organizat în săptămâna 14-20 mai a.c., concomitent, peste 435 de activităţi diverse de voluntariat şi evenimente cu, pentru sau despre voluntari, pentru a marca cea de-a unsprezecea ediţie a Săptămânii Naţionale a Voluntariatului (SNV).
În oraşul nostru, Fundaţia Zamolxes, a organizat câteva evenimente, care au atras atenţia publicului tânăr. Astfel,  luni şi marţi, în centrul civic, s-a desfăşurat campania de informare „Fii activ! Fii voluntar!” în care s-au prezentat informaţii referitoare la voluntariatul în comunitate, dar şi la nivel internaţional. La această acţiune au fost prezenţi şi baietii de la X-treme Brothers, finaliştii competiţiei „Românii au talent”.
Miercuri a fost organizat un Flash mob, la care cei prezenţi au fost invitaţi să danseze pe ritmurile melodiei “Ai Se Eu Te Pego”, iar ziua de vineri a fost rezervată unei dezbateri la Centrul Cultural pentru Tineret Zamolxes, aflat în incinta căminelor Petrol. Tinerii au aflat despre importanţa voluntariatului în comunitatea locală, despre proiectele finanţate de Uniunea Europeană şi oportunităţile de dezvoltare personală şi culturală pe care aceasta le pune la dispoziţie tinerilor. Fundaţia Zamolxes a prezentat şi câteva proiecte anterioare în care a implicat atât voluntari români, cât şi străini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare