Știri

13 APRILIE Situaţia COVID-19 în Prahova: 678 de persoane se află în carantină instituţionalizată

Potrivit informării Prefecturii Prahova, la nivelul județului nostru, în data de 13 aprilie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 1176 de persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. Dintre acestea, 18 au intrat în evidența DSP în ultimele 24 de ore, iar 374 au ieșit de sub măsura izolării voluntare. În carantină instituționalizată se află, în prezent, 678 de persoane în 14 spații de cazare din județ.
Controalele derulate de forțele de ordine din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat și în week-end, aceste misiuni având ca scop combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și descurajarea faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context. Au fost realizate verificări atât în rândul persoanelor fizice, cât și a agenților economici.
În cursul zilei de 12 aprilie, au fost controlate peste 500 locații din Prahova unde, până la data menționată, erau înregistrate aproape 1500 de persoane aflate în auto-izolare. În atenția echipelor mixte ale MAI au fost și 49 de agenți economici. Totodată, au fost realizate acțiuni pentru verificarea modului de respectare a ordonanțelor militare în vigoare.
În urma acestor demersuri, au fost aplicate 446 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 876.100 lei Toate au fost date pentru încălcarea restricțiilor de circulație prevăzute în ordonanțele militare. 
De la debutul epidemiei și până în prezent, lucrătorii MAI au aplicat peste 8.400 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 11,6 milioane lei.
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova le solicită în continuare cetățenilor respectarea prevederilor ordonanțelor militare, a măsurilor de igienă și de distanțare socială/fizică recomandate în această perioadă, purtarea măștilor sau altor mijloace de protecție a gurii și a nasului în spațiile publice ca măsură de prevenție. 
Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare