Reportaje

Maternitatea SanConfind – cea mai bună soluție pentru orice gravidă (P)

Maternitatea SanConfind, una dintre cele mai moderne și mai performante din România, este cea mai bună cale de urmat pentru orice gravidă ce își dorește să nască într-o totală siguranță, fără teama de a contracta în timpul internării infecții intraspitalicești. În sistemul sanitar românesc (în cel public, mai ales, dar uneori și în cel privat), infecțiile spitalicești reprezintă o problemă spinoasă; niciodată rezolvată, mereu de actualitate. Problema reprezintă un subiect de mare interes și în lumea medicală din Occident, mult mai avansată decât cea existentă în Europa de Est. În urmă cu câțiva ani, pe un cunoscut site medical american apărea articolul „Antibiotic-Resistant Bacteria Can Hitch a Ride on Hospital Scrubs”, care avertiza extrem de serios asupra pericolului infecţiilor intraspitalicești în sistemul medical din Statele Unite ale Americii, unde acestea, la vremea respectivă, afectau aproximativ unul din 25 de pacienţi internaţi. Dacă în America se poate așa ceva, atunci este ușor de intuit ce se poate întâmpla în România.

Ce sunt infecțiile nosocomiale?

Infecția nosocomială este infecţia contractată într-un spital şi care nu a fost prezentă în momentul în care pacientul s-a internat. Infecţia cu bacterii nosocomiale se produce fie între pacienți care ajung în contact unii cu alții, fie de la bolnavi sau diverși purtători proveniți din rândul personalului administrativ al spitalului respectiv. Netratate, aceste infecţii devin un pericol pentru viaţa pacientului. De cele mai multe ori infecţia nosocomială apare post-operator. Ca o infecţie să fie considerată nosocomială aceasta trebuie să apară: până la 48 de ore de la internare; până la 3 zile după externare; până la 30 de zile după o intervenţie chirurgicală. Germenii cei mai comuni care duc la apariţia acestor infecţii sunt: Stafilococul Auriu, Clostridium Difficil, Enterobacteria, Enterococul (o bacterie rezistentă la antibiotice). Deşi, prin definiţie, este contractată în spital, infecţia nu este considerată nosocomială atunci când: infecţia se află în incubație la momentul internării; infecţia se manifestă la momentul internării; infecția este transmisă transplacentar (de la mamă la făt); infecția este transmisă de la mamă la nou-născut, prin canalul genital matern, în momentul naşterii. Infecțiile nosocomiale pot provoca următoarele simptome: febră; tuse; senzaţie de sufocare; dificultate şi senzaţie de arsură la urinare; greaţă, vărsături, diaree ș.a.

Peste 1000 de nașteri la Maternitatea SanConfind

Dacă nașterea unui copil reprezintă cele mai împlinitoare și mai minunate clipe din viața unei femei, o experiență existențială cu adevărat magică, atunci s-ar putea spune că pentru această stare binecuvântată de Dumnezeu nu există destule cuvinte care să reușească a o descrie în totalitate, în valoarea ei sentimentală absolută. Chiar dacă, la modul figurat, nașterea nu poate fi prețuită (oare cât costă viața unui nou-născut?), la modul propriu, conducerea SanConfind a urmărit mereu să prețuiască tarifele serviciilor de nașteri ale maternității spitalului astfel încât ele să fie accesibile cât mai multor viitoare mămici. Așa se face că, la maternitatea din Poiana Câmpina, prețurile pentru nașterile naturale și operațiile cezariene sunt mult mai mici decât cele practicate în spitalele marilor rețele sanitare private din țară. Din ianuarie 2017, de când și-a început activitatea, Maternitatea SanConfind a fost prima lume pentru peste 1000 de nou-născuți sănătoși.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare