BREAKING NEWSInterviuri

VIDEO ♦ Școala câmpineană de atletism: Andreea Lungu și Mihaela Marin țintesc Olimpiada 2028

Școala câmpineană de atletism, ale cărei baze au fost puse cu ani în urmă de profesorul și antrenorul Nicolae Pavel, fost director al Clubului Școlar Sportiv „C-tin Istrati”, își continuă parcursul spre excelență printr-o nouă generație de antrenori și sportivi talentați, care obțin performanțe impresionante pe plan internațional.
Un exemplu recent este calificarea atletei Andreea Lungu la Cupa Europei de Aruncări Lungi din Nicosia (Cipru), unde, alături de antrenoarea federală Mihaela Marin, sportiva din Câmpina a arătat că poate concura la aruncarea discului cu cei mai buni competitori din lume.
Povestea de succes a acestei supercampioane a început pe 1 martie, la București, când Andreea Lungu a cucerit un nou titlu național la aruncarea discului, atingând performanța de 52,52 metri. Acest rezultat i-a adus nu doar titlul de campioană națională, ci și calificarea la Cupa Europei, marcând totodată un nou record personal.
Cum s-a desfășurat Cupa Europei de la Nicosia, ce eforturi stau în spatele acestor reușite și care este marele vis al multiplei campioane naționale Andreea Lungu și al antrenoarei Mihaela Marin? Răspunsurile le veți descoperi în emisiunea „Fața și Reversul”, realizată de Florin Frățilă la DADA TV Ploiești.

Declarații pe scurt:

Mihaela Marin:

  • În 13 ani de activitate sportivă, Andreea a adunat peste 100 de medalii, iar în ultimii cinci ani este campioană națională la seniori. Este cel mai titrat sportiv antrenat de mine, cel mai valoros.
  • Andreea este un sportiv model. Ea nu a lipsit niciodată de la antrenamente și este foarte serioasă în abordarea programelor de antrenament. Am avut foarte mare noroc să o găsesc.
  • Îmi doresc foarte mult ca anul acesta să îi găsim Andreei un manager sportiv care să o sprijine să ajungă la competiții în afara țării. Pentru a crește în performanță, are nevoie de competiții grele, unde întâlnește sportivi foarte bine pregătiți. De asemenea, are nevoie de multă muncă și de sprijin financiar.
  • Pentru calificarea la Olimpiada de peste trei ani din Los Angeles, trebuie să se încadreze în primele 36 de aruncătoare ale lumii.
  • Andreea este legitimată la CSM București, pentru că și-a încheiat junioratul și trebuie să activeze la un club de seniori. Colaborăm de trei ani cu cei de la București, dar nu știu dacă este alegerea cea mai bună, pentru că nu primește foarte mult sprijin. Are un salariu sub minimul pe economie și se antrenează în continuare la Câmpina. Noroc că am găsit un sponsor care să o susțină.
  • Urmează să mă întâlnesc cu noua conducere a Primăriei Câmpina și să discutăm despre înființarea unei secții de atletism la CS Câmpina. Sper să găsim o cale să o aducem pe Andreea înapoi la Câmpina, să reprezinte orașul în competițiile de la nivel național și internațional, pentru că în mandatul trecut n-am găsit înțelegere la Primărie. Spuneau că se axează pe sportul de masă, dar eu nu înțeleg asta. După părerea mea, un club își arată valoarea dacă are campioni medaliați.

Andreea Lungu:

  • Am început activitatea sportivă din clasa a IV-a, când doamna profesoară Marin a venit la școala unde învățam și mi-a spus că o să facă din mine o campioană. Așa a fost! De atunci îmi este alături zi de zi, suntem ca o familie. Pentru mine, a fost omul potrivit la locul potrivit.
  • Sunt 13 ani de când mă antrenez zi de zi. Între timp, am terminat facultatea și sunt profesoară de sport, la rândul meu, în Ploiești. Am un program bine stabilit pe ore, șase zile pe săptămână. Doar duminica mai am timp liber. Așa m-am obișnuit de mică și mă descurc foarte bine.
  • Peste trei ani, vreau să concurez la Jocurile Olimpice din America. Ăsta este visul pentru care mă antrenez și trebuie să ating performanțele pentru calificare. Nu este deloc ușor, dar în sufletul meu simt că am să reușesc.
  • Mi-ar plăcea foarte mult să mă întorc la Câmpina, în orașul în care m-am născut și muncesc la antrenamente zi de zi, să mă legitimez la Câmpina și să reprezint orașul peste tot unde concurez.
  • Am fost la multe competiții internaționale și pot să vă spun că sportivii de acolo se antrenează în condiții cu mult mai bune în comparație cu cele de la noi. Cel mai mult mi-a plăcut în Ungaria.
  • Suedeza care a câștigat concursul la Nicosia era în cantonament acolo cu trei săptămâni înainte, în timp ce noi a trebuit să ne acomodăm în două zile cu diferența de temperatură de la 18 grade în România la 30 de grade în Cipru. Nu ne plângem, dar aceste diferențe contează în sportul de performanță.

Un comentariu

  1. Am ajuns de râsul curcilor dacă vii ca antrenor federal să te lauzi cu locul 20 obținut într-o competiție de nivel mediu din Europa și mai mult de atât te lauzi cu performanța de 53,38 m la aruncarea discului când competiția a fost câștigată cu 63.25 m, iar recordul național la această probă este 73,84. Rușine pt dezinformare! Felicitări sportivei pentru nivelul atins dar până la olimpiada mai sunt ceva metrii dați jos!

Redacția Oglinda încurajează un schimb de idei liber și deschis. Cu toate acestea, vă rugăm să evitați limbajul vulgar, atacurile la persoană, amenințările sau incitările la violență. Orice mesaj care conține injurii, amenințări sau discurs de ură bazat pe rasă, etnie, religie, orientare sexuală sau alte caracteristici personale va fi șters. Mulțumim pentru înțelegere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare