Interviuri

Gheorghe Tudor acuză: “Organizaţia Judeţeană a PSD ne-a trădat!”

Lovitura de teatru a şedinţei de constituire a Consiliului Local a fost alegerea lui Ion Dragomir în funcţia de viceprimar. Este a doua oară în mai puţin de şase luni când Gheorghe Tudor este “ars” de propriul partid. După ce toată lumea îl vedea candidatul cu cele mai mari şanse să-l învingă pe Horia Tiseanu în cursa pentru Primărie, Tudor a acceptat să… nu candideze. I s-a promis, în schimb, că va fi viceprimar. În acest sens, a şi făcut poze cu candidatul PSD la funcţia de primar, iar după turul I l-a susţinut făţiş pe Tiseanu, având aceeaşi promisiune. Cu câteva zeci de ore înaintea alegerii viceprimarului, Tudor s-a trezit că este scos total din cărţi. Culmea ironiei, fiind cel mai vârstnic consilier, Gheorghe Tudor a condus şedinţa de constituire a Consiliului Local. La scurt timp după această şedinţă umilitoare, a acceptat următorul dialog.

“Organizaţia Judeţeană a PSD ne-a trădat!”

– La conferinţa de presă comună dintre cele două tururi, Horia Tiseanu a precizat că la acea masă se află viitoarea conducere a Primăriei, adică primarul şi viceprimarul. Dl. Dragomir nu era acolo… În schimb, dvs. eraţi. Ce s-a întâmplat de atunci şi până la şedinţa de constituire a Consiliului Local?<
– Ce să se întâmple? S-a întâmplat că, începând de luni, cu două zile înaintea şedinţei de constituire a Consiliului Local, mi s-a spus să nu mai candidez.
– De către cine?
– De către conducerea judeţeană a partidului, mai exact domnii Marian Săniuţă, Georgică Diaconu şi chiar Mircea Cosma, care nu a semnat actele pentru validarea mea în calitatea de consilier local decât în după-amiaza şedinţei de constituire a Consiliului Local. Practic, organizaţia judeţeană ne-a trădat!

“Două zile m-au rugat, apoi m-au ameninţat!”

– Ce explicaţie vi s-a dat şi cum au decurs exact lucrurile?
– Practic, nu mi s-a dat nici o explicaţie… Ne-am întâlnit luni, cu două zile înaintea şedinţei de constituire a Consiliului Local, la sediul partidului. Acela a fost momentul în care Dragomir, de pe o poziţie de forţă, ne-a anunţat că el va fi viitorul viceprimar. Am crezut că glumeşte… Toţi am rămas fără cuvinte. Şi ne-a spus zâmbind: «Veţi primi indicaţii în acest sens». Şi am primit! Preşedintele organizaţiei locale, Mihail Şerbănoiu, l-a sunat pe Săniuţă, care a confirmat varianta lui Dragomir. Şi de atunci a început scandalul… Două zile m-au rugat, apoi m-au ameninţat! Au fost două zile în care am fost rugat insistent în toate felurile şi promiţându-ni-se tot felul de lucruri, pentru ca în ziua şedinţei să se treacă la ameninţări directe!

“Dragomir ne-a spus clar că… «partidul s-a privatizat»!”

– Cu ce aţi fost ameninţat?
– Am fost ameninţat că nu voi fi validat ca şi consilier local, pentru că partidul trebuie să înainteze o hârtie prin care validează mandatul. Asta a fost tot, dar a fost prea mult… Dar ce pretenţii poţi să ai din moment ce domnul Dragomir ne-a spus clar că… «partidul s-a privatizat»! Cum adică? Nu ştiu, n-a înţeles nimeni dintre noi… Poate ştie domnul Dragomir…

“Am fost folosit!”

– Ce simţiţi în acest moment?
– O mare dezamăgire. Le-am şi spus celor care au tot insistat zilele astea să nu mai candidez: domne’, dacă spuneaţi acum trei luni că aşa stau lucrurile şi asta vreţi, nu era nici o problemă… Dar mi s-a părut jignitor să fiu fotografiat, purtat peste tot şi arătat ca viitorul viceprimar şi acum să se comporte aşa faţă de mine?! Este peste puterea mea de a înţelege. Practic, am fost folosit. S-a folosit numele meu, imaginea mea, mi-am măcinat sănătatea şi câte şi mai câte şi pentru ce? Ca să-mi facă o asemenea mizerie! Este trist că s-a ajuns la aşa ceva… Cert este că nu sunt supărat pe nimeni din organizaţia locală. Am fost trădaţi la nivelul organizaţiei judeţene şi s-ar putea chiar şi la un nivel mai înalt. Este cert, din punctul meu de vedere, că s-a făcut un troc peste capul nostru al tuturor, dar dacă «s-a privatizat partidul» ce poţi să mai ceri?!

“Îmi cade mâna dacă-l votez pe Dragomir viceprimar”

– L-aţi votat pe dl. Ion Dragomir ca viceprimar?
– Nu, categoric nu! Le-am şi spus celor din conducerea judeţeană a partidului: «mie îmi cade mâna dacă-l votez pe Dragomir viceprimar şi nu-l votez, orice aţi face!» Şi nu l-am votat! L-am votat pe contracandidatul său.

“Voi renunţa la toate funcţiile din partid”

– Ce va urma?
– (oftează) Este foarte greu de spus… Nu ştiu, va fi foarte greu… Acest mandat a început cu stângul. Probabil că vom avea mari războaie în momentul în care Dragomir şi omul care se află în spatele său, Mihai Anastasescu, sau alţii, vor avea anumite interese şi vor avea nevoie de votul Consiliului… Nu exclud nici să ajung să fiu dat afară din acest partid, pe care şi eu l-am creat în 1995, cu Florea Radu, cu Bercăroiu, cu Ion Mircea şi alţii. Deocamdată, în câteva zile, voi renunţa la toate funcţiile mele din partid şi voi rămâne simplu membru de partid. Probabil că aşa vor face şi alţii şi vor rămâne să conducă doar cei care răspund comenzilor. Foarte probabil şi actualul preşedinte, Mihail Şerbănoiu, va fi schimbat… Doar «s-a privatizat partidul», nu?! Nu ştiu cum vor mai veni cei de la Ploieşti, la alegerile parlamentare, să-i ajutăm să le facem campanie pe plan local. Ce credibilitate va mai avea PSD?

“Nu am nevoie de nimic de la Anastasescu”

– Dvs. aţi avut vreo întrevedere cu dl. Mihai Anastasescu?
– Nu, am fost solicitat să am o asemenea întrevedere, dar nu i-am dat curs pentru că nu am nevoie de nimic de la astfel de oameni. Nu-mi trebuie nimic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare