Interviuri

Evaluarea mandatului 2020-2024 al administrației publice din Câmpina din perspectiva social-democratului Andrei Duran

Mandatul 2020 – 2024 al administrației publice câmpinene va rămâne în percepția publică nu doar unul dintre cele mai complicate și controversate din istoria post-decembristă locală, dar și unul în care nu s-a realizat mare lucru la nivel de investiții, pe fondul luptelor din Consiliul Local, pe de o parte, și al confruntării dintre primarul Alin Moldoveanu, fost independent, actualmente liberal și consilierii locali care și-au afirmat, rând pe rând, opoziția față de unele dintre proiectele propuse de acesta.
În prima parte a acestui mandat, alianța conjuncturală de dreapta formată din PNL – USR – PMP, sprijinită în multe momente de PSD, constituia o majoritate opozantă primarului Moldoveanu. În cea de-a doua jumătate, însă, liberalii, împreună cu o parte din consilierii USR și unul din cei ai PMP, au schimbat tabăra, ceea ce le-a permis alegătorilor să observe schimbări radicale în discursurile acestora cu privire la proiectele edilitare ale primarului.
În economia acestor jocuri de culise politice trebuie reamintit că un factor determinant în schimbarea majorității în Consiliul Local Câmpina a constat în faptul că cinci dintre consilierii aleși pe listele PNL, PMP și PSD (Cătălin Florescu, Rudolf Leica, Elena Albu, Ionuț Pițigoi și Nicolae Moisescu), trei dintre ei candidați la funcția de primar, au renunțat la această calitate imediat după alegerile locale din 2020.
Un alt rol în schimbarea dinamicii în legislativul local l-a avut Cezar Grama. Odată intrat în dizgrația primarului Moldoveanu, acesta a fost dat afară din Partidul Verde și în cele din urmă a fost nevoit să demisioneze din consiliu. Locul acestuia a fost luat de Lorena Iordache, care alături de Noemi Ionescu și Roxana Gheorghe au asigurat constant trei voturi în favoarea tuturor proiectelor inițiate de edilul-șef.
Toate aceste aspecte, dar mai ales discursul agresiv și deseori manipulator adoptat de primarul Moldoveanu, în special după ce și-a schimbat statutul de independent, au dat naștere la opinii critice din partea multor câmpineni, care consideră, pe bună dreptate, că actualul mandat a fost un eșec atât din punct de vedere administrativ, cât și politic.
Ce părere au social-democrații despre tot ceea ce s-a întâmplat în administrația locală în ultimii patru ani aflăm de la consilierul PSD Andrei Duran, cel mai tânăr dintre aleșii locali, care și-a asumat rolul de a face opoziție administrației conduse de Moldoveanu.

Declarații pe scurt:

  • În acest mandat, PSD a fost în opoziție constructivă față de administrația Moldoveanu. Am votat ceea ce am considerat că este corect și ajută la dezvoltarea orașului și am respins ceea ce am considerat că nu este necesar, cum ar fi pasajul subteran.
  • Niciun partid de sub umbrela primarului nu se poate lăuda cu vreun proiect realizat. Toate au fost asumate de Moldoveanu. Asta a fost politica lui. Cum să vină altcineva să se laude pe tarlaua lui?!
  • La Câmpina, administratorul public Adrian Dobre conduce primăria. El are drept de semnătură, iar primarul Moldoveanu se ocupă de activități de campanie, își face poze. La dumnealui nu există o gândire în ceea ce privește dezvoltarea orașului, totul este de azi pe mâine.
  • Eu cred că primarul Moldoveanu nu își dorește cu adevărat să facă pasajul subteran din centrul orașului. Sunt ferm convins că își dă seama că nu e în stare să-l facă și atunci asta înseamnă condamnarea lui la moarte din punct de vedere politic.
  • Cred că primarul Moldoveanu are o mare mulțumire profesională că a reușit să cheltuie 4 milioane de lei pe hârtii pentru acest proiect cu pasajul subteran.
  • Câmpinenii trebuie să realizeze că anul acesta este un moment de cotitură. Trebuie stopată degradarea orașului și asta se poate face doar schimbând primarul.

3 Comentarii  

  1. Da’ ceva constructiv? Ce proiecte ati promovat? Ce proiect ati promovat si s-au legat sau nu? Cate? Nu ca as vota cu gasca Moldoveanu, ca nu-mi bat joc de vot, dar retorica asta PSD-ista imi face sila..

  2. Concluzia este simplă și amară: după 16 ani de Tiseanu, terminați cu un mega-scandal de delapidare, au urmat încă 4 ani pierduți cu cea mai slabă administrație, ever, a orașului. ( primar, consilieri locali, poliție locală…toți o apă și un pământ).Iar Cămpina a ajuns un oraș total nefrecventabil.

  3. Politicieni depășiți de situație…Tudor Ghiorlanul,Dragomir securistul și Tisi 10 % acum PSD vine cu experimente gen Dna Nistor.De ce nu candidează Anastasescu și îl bagă pe Leica și pe alții în fața.Sa ai studii superioare și să fi băgat în fața pt a te face de râs mi se pare maxim.Daca se laudă că sunt intelectuali am ajuns sa fim conduși de unii cu liceu la Mec 2.O gluma a ajuns Campina.Au ajuns să conducă Campina,cine? Moldoveanu,MarcuDumitrache siDavidescu….pe bune?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare