BREAKING NEWSInterviuri

Criza ruso-ucraineană explicată de Armand Goșu, expert în spațiul ex-sovietic

Prezent în studioul DADA TV la emisiunea FAȚA ȘI REVERSUL, realizată de Florin Frățilă, profesorul universitar Armand Goșu, unul dintre cei mai importanți analiști geopolitici români ai momentului, expert în spațiul ex-sovietic, explică criza ruso-ucraineană și politica expansionistă a liderului de la Kremlin, Vladimir Putin.

Armand Goșu are un doctorat în istoria politicii externe a Imperiului rus, susținut la Universitatea din Moscova (1998) și stagii de cercetare post-doctorale în mai multe țări. A lucrat ca cercetător la Institututul de istorie „N. Iorga” al Academiei Române, apoi director de programe la Institutul Român de Istorie Recentă, înființat de Fundația olandeză MATRA la București. Este conferențiar universitar doctor la Facultatea de Științe Politice a Universității din București, unde predă cursuri despre trecutul mai îndepărtat sau mai apropiat al Rusiei și al URSS. A lucrat la radio BBC (birourile din Moscova și București), a fost – pentru aproape un deceniu – redactor șef adjunct și redactor șef la revista 22, editată de Grupul pentru Dialog Social.  A editat volume de studii și mai multe volume de documente, a scris peste o mie de articole din 1993 și până astăzi în presa din România și din străinătate despre Vecinătatea Estică, Rusia fiind în centrul preocupărilor sale.

Urmăriți mai jos un interviu realizat în data de 9 februarie, în care Armand Goșu vorbește, printre altele, despre perioada în care a studiat la Moscova, dar și despre Rusia condusă de Putin și pretențiile teritoriale ale acestuia.

Declarații:
  • ”Uniunea Sovietică s-a prăbușit și Putin încearcă să-și ia revanșa militară. El știe să acționeze doar cu pumnul!”
  • ”Putin nu se mulțumește cu fâșii din Ucraina, o vrea pe toată pentru Rusia”.
  • ”Propaganda rusă se folosește de clasa noastră politică, se potențează una pe alta, dar nu știu cine este mai periculos din punct de vedere al securității naționale: clasa noastră politică, cu reprezentanții ei sau propaganda rusă?!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare