BREAKING NEWSInterviuri

Cătălin Roman: „Am renunțat la Cinematograful Central din cauza silei față de aleșii locali”

Fostul Cinematograf Central din Câmpina sau „Cinema 23 August”, cum se numea înainte de Revoluția din 1989, stă să se prăbușească sub ochii noștri. Cum a ajuns acest edificiu, atât de cunoscut și de apreciat de generații întregi de câmpineni, într-o situație deplorabilă în prezent și de ce este permis ca acest imobil, abandonat de autoritățile naționale și locale, să devină un adevărat focar de infecție și un real pericol pentru comunitate, sunt doar câteva din întrebările pe care ni le punem cu toții și la care nu am găsit răspunsuri concludente.

Publicația noastră își continuă demersul jurnalistic de a aduce în atenția publică puncte de vedere și oameni dispuși să vorbească pe marginea acestui subiect, pentru a limpezi, pe cât posibil, istoricul post-revoluționar plin de controverse al acestei clădiri emblematice, ajunsă azi o ruină.
Unul dintre cei care cunosc bine istoria recentă a Cinematografului Central este și Cătălin Roman, un câmpinean cu afaceri în domeniul HoReCa, proprietarul firmei Rotalic SRL, societate care timp de aproape 17 ani a funcționat cu chirie în clădirea cinematografului.
Invitat în studioul Oglinda de Azi, la emisiunea moderată de Florin Frățilă, omul de afaceri Cătălin Roman a vorbit despre perioada în care, tânăr și entuziast fiind, a preluat în administrare Cinematograful, din dorința de a revitaliza proiecția de film la Câmpina, dar și despre eșecurile înregistrate în acest demers și influența nefastă a aleșilor locali în activitatea sa.
Cătălin Roman explică în amănunt și cu documente doveditoare relația contractuală cu RADEF România în cei 17 ani de colaborare, prezintă rezultatele expertizei tehnice a clădirii Cinemtografului, comandată de Rotalic SRL și nu în cele din urmă amintește de relațiile tensionate cu administrația publică locală.

Declarații:

  • ”În anul 2008, în urma mai multor controale de la Sanepid, Pompieri și alte instituții ale statului, am luat decizia de a comanda o expertiză tehnică, în urma căreia am constatat că situația este mult mai tragică decât mi-am închipuit”.
  • ”Administrația locală, în loc să mă sprijine, ca tânăr întreprinzător, mi-a făcut cel mai mare rău din viața mea; tot timpul m-au alergat și au vrut să scape de mine din acea clădire”
  • ”Cinematograful nu a fost niciodată al Primăriei!”
  • ”Mi-am cheltuit banii fără rost, aproape 500.000 de euro, pentru că eram prea tânăr și entuziast. N-aș mai face asta sub nicio formă!”
  • ”Am renunțat la Cinematograful Central din cauza silei față de aleșii locali. Începând din anii 2005-2006, nu am avut niciun an fără controale din toate direcțiile”.
  • ”Dacă aș fi primarul Câmpinei, nu mi-aș asuma situația Cinematografului, pentru că acolo este o gaură neagră”

Urmăriți în continuare un interviu în exclusivitate în care omul de afaceri câmpinean vorbește deschis despre motivele care au dus la ruina Cinematografului Central.

Un comentariu

  1. Va felicit pt emisiune si pt transparenta si in special pe Catalin Roman pt atitudine si curaj; Noi toti ar trebui sa ne asumam realitatea in care traim si sa sanctionam fiecare dupa cum putem pe toti cei care manipuleaza mediatic, fie ei alesi locali, guvernamentali, sau chiar ONG-uri si sa apreciem si sa sustinem pe cei foarte putini care chiar fac cate ceva, cat pot, pt a dezvolta societatea in care traim.

Redacția Oglinda încurajează un schimb de idei liber și deschis. Cu toate acestea, vă rugăm să evitați limbajul vulgar, atacurile la persoană, amenințările sau incitările la violență. Orice mesaj care conține injurii, amenințări sau discurs de ură bazat pe rasă, etnie, religie, orientare sexuală sau alte caracteristici personale va fi șters. Mulțumim pentru înțelegere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare