BREAKING NEWSInterviuri

Câmpina, între zeci de proiecte pe hârtie, realizări concrete și nemulțumirile cetățenilor

Câmpina, între zeci de proiecte pe hârtie, realizări concrete și nemulțumirile cetățenilor – a fost tema emisiunii Fața și Reversul, realizată de Florin Frățilă la Dada TV Ploiești, luni, 25 septembrie, al cărei invitat a fost Liviu Dumitrache, viceprimarul municipiului Câmpina.
Prezent în studioul Dada TV în calitate sa de membru al executivului Primăriei Câmpina, dar și de consilier local, Liviu Dumitrache a răspuns atât cât s-a priceput la întrebări legate de proiecte publice aflate în derulare, de proiecte ce ar urma să fie finanțate cu fonduri europene și oportunitatea acestora pentru Câmpina și nu în cele din urmă la întrebări referitoare la nemulțumirile cetățenilor, care nu sunt deloc puține.
Dincolo de discuția punctuală ce scoate în evidență realitățile cotidiene ale Câmpinei și tensiunile de la vârful conducerii Primăriei, este remarcat faptul că viceprimarul și-a asumat răspunderea de a vorbi deschis despre toate acestea, pe fondul faptului că nu are niciun fel de dialog cu edilul șef al urbei și este, practic, izolat în funcția pe care o deține.

Declarații pe scurt:

 • Câmpina nu a fost niciun moment în situația de faliment. Asta a fost o manipulare, care trebuia să scoată în evidență că a venit salvatorul orașului.
 • Lipsa de personal ne afectează activitatea în mod direct. Acum două săptămâni, ADPP-ul din șase angajați avea o singură persoană la serviciu, de aici apar multe blocaje.
 • Avem câteva proiecte aflate în derulare, dar să nu uităm că toate au fost întocmite și aprobate încă din mandatul trecut și în prezent au intrat în execuție. Nu știu exact termenele de finalizare, pentru că eu nu am acces la ele.
 • O eventuală blocare a fondurilor europene ori întârzierea alocării acestora către România poate afecta proiectele Câmpinei, multe dintre ele deja semnate. Un exemplu este strada Voila, unde lucrările s-au oprit de câteva luni pentru că Guvernul nu a mai alocat bani. Același lucru se poate întâmpla și cu celelalte și chiar cu viitorul pasaj subteran, de exemplu.
 • Dacă vorbim de proiectul cu autobuze electrice, ne putem întreba ce facem cu ele, pentru că nu avem infrastructură stradală corespunzătoare. Și transportatorii ne reproșează că nu le asigurăm infrastructura necesară.
 • Câmpinenii sunt nemulțumiți de Hidro Prahova, de iluminatul public, de activitatea Poliției Locale și de multe altele.
 • În Câmpina sunt aproximativ 16.000 de mașini și doar 900 de locuri de parcare. În ultimii trei ani nu s-a realizat niciun loc de parcare. Să-l întrebăm pe edilul șef ce soluții are.
 • Cultura și sportul sunt subfinanțate intenționat la Câmpina. Uitați-vă doar la terenurile de sport din incinta școlilor și o să înțelegeți despre ce vorbesc.

3 Comentarii  

 1. Nimic nou sub soare! Cămpinenii, oare??, au decis că vor un primar cu un trecut tulbure rău de tot, vezi condamnarea cu suspendare pentru încercarea de mituire a unui polițist, așa că să facă bine să se spele cu el pe cap.Omul nu face absolut nimic de trei ani, decăt scandaluri în Consiliul Local, și acesta plin de incompetenți, multe poze, șușanele, cheltuie banii cu festivaluri și tăieri de panglici și mai nou își pregătește terenul pentru un post de parlamentar.Ceea ce desigur i s-ar potrivi de minune ținând cont de ce ” specimene” toacă zeci de milioane de euro lunar prin parlament făcăndu-se că lucrează pentru popor.Dar stați liniștiți, situația de la Cămpina, ajunsă vai mama ei, este generalizată în peste 80% dintre localitățile României.Iar cănd vedem cine conduce România nu ne putem abține să nu ne gândim la un vechi proverb care spune că: peștele de la cap se împute, nu-i așa?

  1. Ce va dudui orasu cu fan Nistor și Duran vice Orașul e in deriva.Pardon in faliment Oricum uitati-va la reședințele Tiseanu,Dragomir,Pițigoi,Tudor,etc.Voi aveți așa ceva care ați lucrat la patron pe minim pe economie?Întrebații pe acești domni cine a beneficiat de terenuri,asfaltări,etc pe bani publici…și apoi comparați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare