BREAKING NEWSInterviuri

A luat ființă Partidul Câmpina Curată, o nouă formațiune politică locală

După mai bine de doi ani de la alegerile locale din toamna anului 2020, perioadă în care partidele politice reprezentate în Consiliul Local Câmpina s-au confruntat, pe de o parte, cu multe frământări interne și pe de alta cu un primar independent, care a renunțat la calea dialogului cu majoritatea aleșilor locali, iată că un nou partid își anunță intrarea pe scena politică din Câmpina.
Așa cum însăși denumirea o sugerează, Partidul Câmpina Curată este un partid local care potrivit fondatorilor săi se ghidează după deviza ”Împreună pentru Câmpina!”. Noua formațiune politică are o doctrină eco-social-liberalistă și își propune, în esență, să promoveze civismul, coeziunea socială, dialogul permanent, competența și transparența în administrația publică locală, implicarea în procesul de modernizare a orașului și responsabilizarea în acest sens a elitelor, a comunității de antreprenori locali, dar și a societății civile în ansamblu.
De ce au ales membrii fondatori să înființeze un partid cu reprezentare locală numit sugestiv ”Câmpina Curată” și ce semnificație are doctrina eco-social-liberalistă în contextul societății actuale aflăm, între altele, de la Rudolf Leica, membru fondator și președinte al formațiunii politice până la alegerile interne ce urmează să fie organizate.
Rudolf Leica lucrează de peste 20 de ani la una dintre societățile grupului Neptun-Soceram deținând funcția de director general. Este implicat, totodată, în proiectul civic ”Cumpără de lângă casă”, pe care îl coordonează pro bono considerând că în felul acesta întoarce ceva comunității în care s-a născut și a crescut.
”Trebuie ca această comunitate să nu mai fie desconsiderată, să nu mai fie folosită în scopuri de grup, mărunte și meschine, pentru că dacă vrem să trăim într-o țară ca afară, trebuie să facem curățenie morală. (…) Partidul Câmpina Curată militează pentru dezvoltarea sistemului local de educație și adaptarea lui la necesitățile reale ale pieței muncii locale, dezvoltarea echilibrată a tuturor cartierelor câmpinene, pentru sprijinirea antreprenorilor locali mici și mari deopotrivă, pentru o dezvoltare economică durabilă și cu valorificarea potențialului energetic verde, pentru stimularea mediului cultural, pentru prezervarea patrimoniului cultural și creșterea gradului de implicare a cetățenilor în actul cultural” – a declarat, între altele, Rudolf Leica în interviul pe care l-a acordat publicației noastre și pe care vă invităm să-l urmăriți în continuare.

4 Comentarii  

  1. Eu zic sa infiintam fiecare grupulet cate un partid,cu prietenii.sa avem de unde alege.cu cat sunt mai multi cu atat suntem mai egali din nastere.Si fostii din Pnl unde se duc.La George Ionescu! La Psd usa e inchisa,bomba ar fi Nistor,Tiseanu si coloneii la Psd,parca erau urmasii Bratienilor si de dreapta ( curat murdar).Tinerii ar trebui sa dea peste nas la pensionari,majoritari care fac politica.Isi face si Grama partid,si Arghir.Dar vreau sa vad tineret,dar nu prea se inghesuie ca majoritatea sunt fugiti.pe minim pe economie mor de foame aici

  2. Va fi bine, bine daca mai rezista Campina 2 ani cu actualii „politicieni”! INSA, nu se stie daca mai rezista! Campina are nevoie de oameni scoliti in adevaratul sens al cuvantului nu de golani fara scoala!

  3. O chestie buna, daca sunt numai oameni competenti din Campina, care vor sa lase ceva in urma lor pentru copiii nostri. Dar, la cate partide exista deja in Campina, tare mi-e ca vor da maxim 1-3 consilieri si orasul se va conduce tot de la Ploiesti. De pasaj ce se mai aude, continua domnul primar cu aceasta lucrare fantezista?

    1. Ar fi bine sa fie fantezistă!Va fi demolatoare.Tot centrul orasului va fi,pentru mult timp, o zona cu mult namol si(viceversa)cu mult praf,iar urbea va imbraca haina ponosită a imaginii dezolante.Aglomeratia pe strazile adiacente va fi sufocantă,vacarmul îsi va face loc printre masini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare